Anlık Bildirim

Steve Jobs: Genius Bar fikri aptalca, işe yaramaz!

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un Apple Store'larda yer alan Genius Bar köşesini aptalca bir fikir olarak gördüğü ortaya çıktı. Peki ama Jobs'a bunu düşündüren şey neydi? Detaylar haberimizde...
Apple Store'larda "Genius Bar" olarak adlandırılan ve Apple ürünleri hakkındaki tüm sorularınız için size yardımcı olmaya hazır Apple uzman'larının yer aldığı bir köşe bulunuyor. Ancak şimdiye kadar, Steve Jobs'un eski Apple Store şefi Ron Johnson'ın sunduğu Genius Bar fikrini "aptalca" bulduğunu bilmiyorduk.
Ron Johnson, Recode ile yaptığı röportajda, Apple'daki deneyimlerini ve Steve Jobs'ın Genius Bar fikrini nasıl reddettiğini anlattı. Kendisi Apple Store'lar için cesur ve benzersiz bir şey yaratmak istediğini söylüyor. Johnson, mağazadaki ürünleri sergilemenin dışında ürünler ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında müşterileri bilgilendirecek bir bölümün olmasını istemiş.
Jony Ive ve Jobs'un yardımlarını alan ekip daha sonra diğer mağazaların tasarımı için ilham kaynağı olacak bir masa ve cam merdivenden oluşan mağaza düzenini hayata geçirmiş. Johnson, Genius Bar'ın arkasındaki fikrin müşteriler için zenginleştirici bir deneyim yaratmak olduğunu söylüyor. Ancak bu düşüncesinin Jobs tarafından pek hoş karşılanmadığını belirtelim.
Kendisi, Steve'e Genius Bar fikrini anlattığında "Bu çok aptalca! Asla işe yaramaz! Hiçbir zaman teknolojiyi bilen, insanlarla nasıl bağlantı kuracağını bilen biriyle tanışmadım. Onların hepsi asosyal. Ona Geek Bar diyebilirsin" karşılığını aldığını söylüyor. Ancak Jobs'un kendi düşüncelerinden bağımsız olarak Johnson'un fikriyle ilerlediğini ve ertesi gün 'Genius Bar' ticari marka başvurusunu yaptığını ekleyelim. Sonuç olarak Genius Bar destek birimleri şu anda Apple Store'un en çekici özelliklerinden biri haline gelmiş durumda. Buraya tıklayarak Johnson'un röportajını izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6951 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple store, steve jobs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim