Anlık Bildirim

T-Mobile'ın müşterilerini aldatan şeytani planına 40 milyon dolar ceza kesildi

T-Mobile, sinyal problemi yaşadığı bölgelerde müşterilerine sahte çağrı sesi dinlettiği gerekçesiyle 40 milyon dolar ceza ödeyecek. Şeytanın bile aklına gelmeyecek planın detayları haberimizde.
Alman GSM operatörü T-Mobile'ın, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yöntemle kullanıcılarını aldattığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden biri olan T-Mobile'ın, sinyal problemi yaşadığı kırsal alanlardaki müşterilerinin aramalarında, sahte çağrı sesi kullanarak telefonu çalıyormuş gibi gösterdiği belirlendi.

T-Mobile'ın sahte çağrı sesi skandalı

Aranan kişiye ulaşılamadığına dair bir bant kaydının dinletilmesi gerekirken, müşterilerin sahte çağrı sesini dinleyerek telefona cevap verilmiyormuş hissine kapılmasının sağlandığı bu sistem T-Mobile'a büyük ceza getirdi. ABD'de yaşanan bu olay, müşterilerin arama yaptıklarını ve karşı tarafta bu aramaların görünmediğine dair şikayetler yapması sonucundaki incelemelerden sonra ortaya çıktı.
Federal İletişim Kurulu (FCC) olaya el atarak T-Mobile'ın, özellikle kırsal alandaki müşterilerini kandırdığı gerekçesi 40 milyon dolar ceza ödeyeceğini açıkladı. Ayrıca T-Mobile kırsal alanlardaki şebeke problemlerini gidereceğine dair bir sözleşmeye de imza attı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4696 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
t-mobile, gsm operatörü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim