Anlık Bildirim

TUSAŞ ile Sikorsky arasında 270 milyon dolarlık anlaşma

TUSAŞ ile Sikorsky arasında önemli bir sözleşme imzalandı. Toplam bütçesi en az 500 milyon dolar olabilir denilen anlaşmanın detayları ve 10 yıllık sürece ilişkin bilgiler yazımızda.

TUSAŞ ile Sikorsky arasında 270 milyon dolarlık anlaşma Tam Boyutta Gör

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TUSAŞ, ABD’li Sikorsky Aircraft Corporation ile önemli bir anlaşma imzaladı. Daha önce de birtakım detayları sızan anlaşma bu kez resmi olarak onaylandı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile şirketin başındaki isim olan Dan Schultz sözleşmenin imzalanmasında bizzat yer aldı.

10 yıllık uzun vadeli bir şekilde planlanan anlaşmanın ihtiyaçlar ölçeğinde 2044 yılına kadar sürebilecek bir yapıda hazırlandığı ifade edildi. İlk etapta TUSAŞ, talepler doğrultusunda 270 milyon dolarlık üretim gerçekleştirecek. Gereksinimlere göre bu rakam 500 milyon doların altında kalmayacak şekilde de revize edilebilecekmiş.

1998'den Bu Yana Süren İşbirliği 

TUSAŞ, sözleşme doğrultusunda Sikorsky’nin çeşitli helikopter platformları için üretim gerçekleştirecek. Yapılacak üretimin yapısal parçaları kapsayacağı belirtiliyor. Bu durum, TUSAŞ’a uluslararası arenada faaliyette olduğu alanlarda saygınlık kazanması ve daha büyük projelerde etkin rol üstlenebilmesi adına da önemli bir katkı sağlayacak.

Genel Maksat Helikopteri T70’in geliştirilmesi sürecinde 2007 yılından bu yana çalışmalar yürüten TUSAŞ, bu helikopterin geliştirilmesi sürecinde Sikorsky ile bazı iş birliklerine gitmişti. İki kurum arasındaki 1998 yılında yapılan anlaşmada ise Endüstriyel İş birliği Protokolü ile TUSAŞ Sikorsky UH-60 ve MH-60 için yatay stabilize, kuyruk dikmesi ve kuyruk konisi gibi ürünleri TUSAŞ tesislerinde üretmeye başlamıştı. 2012 yılında ise TUSAŞ, Yılın Tedarikçi Firması seçilmişti. Şu an TUSAŞ, yüksek kalite ve teslimat takvimi performansıyla Sikorsky tarafından Performans Seviyesi Tedarikçi sınıfına atanmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6813 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tai ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim