Anlık Bildirim

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı

2030'lu yıllarda Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girmesi beklenen milli muharip uçağının tasarımı ve özelliklerini gösteren yeni bir video yayınlandı. İşte milli muharip uçağı:

TUSAŞ, milli muharip uçağının yeni bir videosunu yayınladı Tam Boyutta Gör
 

Yurt içi imkan ve kabiliyetler ile tasarlanan modern uçakların üretilmesi amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi kapsamında geliştirilen uçağın sahip olacağı tasarım ve özellikler hakkında bilgiler veren yeni bir video yayınlandı. Milli Muharip Uçak, 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak envanterden çıkarılması planlanan F-16’ların yerini alacak.

Milli Muharip Uçak kapsamında üretilen uçakların Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girmesi planlanan F-35A uçakları ile birlikte görev yapması ve 2070’li yıllara kadar envanterde kalması öngörülüyor. Azami hızı 2 mach (2450 km/s) olacağı belirtilen Milli Muharip Uçağı’nın tavan irtifası yaklaşık 17 bin metre olarak gösteriliyor. 19 metre uzunluğa sahip uçağın kanat açıklığı 12 metre, kanat alanı ise 60 m2 olacak.

Geçtiğimiz aylarda milli muharip uçağının yerli motorla uçmasına yönelik çalışmalar kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı ve TRMOTOR arasında anlaşma imzalanmıştı. Projeyle ilgili yeni detaylar geldikçe siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21574 kez okundu.
79 kişi, toplam 86 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, tusaş tf-x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim