Anlık Bildirim

Teknoloji şirketi Firstface, Apple'ın Touch ID'yi kendilerinden çaldığını açıkladı

Apple, iPhone'ları kasıtlı bir şekilde yavaşlatmasının doğurduğu davalarla uğraşırken, şimdi de Touch ID teknolojisinin çalıntı olduğu iddiaları ile gündemde. Konunun tüm detayları haberimizde.
Kore'de faaliyet gösteren Firstface adlı teknoloji şirketi, Apple'ın Touch ID teknolojisini kendilerinden çaldığını iddia ediyor. Firstface, Apple'ın ürünlerinde kullandığı parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin, henüz pazarlık aşamasındayken kendi rızaları olmadan kullanıldığını açıkladı.
Kore Herald'da yer alan bir rapor Firstface şirketinin 2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Kore, Japonya ve diğer birçok büyük pazarda söz konusu parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin patentini aldığını, buna rağmen Apple'ın ise bu teknolojiyi 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5s'lerde kullanmaya başladığını ortaya koyuyor.

Apple anlaşmayı reddetti

Firstface şirketinin CEO'su Shim Young-tack, lisans anlaşması yapmak üzere Apple'a ulaşmaya çalıştıklarını ancak dev şirketin bu teklifi reddettiğini açıkladı. CEO, Apple'ın Touch ID olarak adlandırdığı teknolojinin kendi buluşları olduğunun altını ısrarla çizerken, Apple'ın iPhone X ile Touch ID'nin yerine Face ID yüz tanıma sistemi getirdiğini ve dolayısı ile Touch ID teknolojisini yavaş yavaş terketmeyi planladıklarını belirtiyor.
Apple'ın 2018'de piyasaya üç yeni iPhone modeli sunacağını sizlere duyurmuştuk. Bu cihazların hepsinin, parmak izi sensörleri yerine Face ID özelliğine sahip olması bekleniyor. Apple, Face ID'nin, Touch ID'ye göre çok daha güvenli olduğunu söylerken, kendilerine ekrandan Home tuşunun kaldırılabilmesi gibi faydalar sağladığını da belirtiyor. Şirket iddia edilen patent ihlali ile ilgili ise henüz herhangi bir yorum yapmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim