Anlık Bildirim

Tesla ABD dışındaki ilk fabrikasını Çin'de açacak

Bugün yıllık olağan genel kurul toplantısı düzenleyen Tesla'da, yurt dışındaki ilk fabrikanın nerede açılacağı sorusu cevap buldu. Şirket Şanghay'daki fabrikada otomobil ve batarya üretecek.

Tesla ABD dışındaki ilk fabrikasını Çin'de açacak Tam Boyutta Gör
 

Tesla bugün Türkiye saati ile 00.30'da yıllık olağan genel kurul toplantısını başlattı. İlk kısmının Tesla'nın web sitesi üzerinden canlı yayınlandığı toplantının ana konusu şirketin yönetimin kadrosunda alınacak kararlar olurken şirketin üretim sürecine yönelik planları da Elon Musk ve diğer yetkililer tarafından hissedarlarla paylaşıldı. Tesla'nın ABD toprakları dışında açıp işleteceği ilk fabrikanın yeri de toplantıyla birlikte netlik kazandı.


İlk adres Şanghay 

Tesla'nın uluslararası satış sorumlusu Robin Ren tarafından yapılan açıklamaya göre şirket yurt dışındaki ilk fabrikasını Asya pazarının kalbi olan Şanghay'da açacak. Yeni fabrikanın konumu Elon Musk tarafından da doğrulanırken yeni fabrika için Tesla'nın Çin hükümetiyle görüşmeleri sürdürdüğü de belirtildi. 


Açılacak yeni fabrika Tesla'nın ABD'de açtığı son fabrikalardan hem isim hem de işlev olarak ayrılıyor. ''Dreadnought'' olarak adlandırılan fabrikada Gigafactory'nin aksine sadece batarya üretimi gerçekleştirilmeyecek aynı zamanda otomobil de üretilecek. ABD'de ise Nevada eyaletinde bulunan fabrikada batarya ve Tesla'nın diğer enerji ürünleri üretilirken Kaliforniya eyaletindeki fabrikada ise Model X, Model S ve Model 3'ün üretim ve montaj işlemleri yürütülüyor. 


Yabancı otomobil üreticilerinin ancak yerel bir şirketle ortaklık kurması şartıyla ülkede üretim faaliyetlerine girişmesini isteyen Çin hükümeti geçtiğimiz günlerde bu düşünceden vazgeçtiğini ve yabancı elektrikli otomobil üreticilerinin ülkede açacaklarına fabrikanın tamamına, tek başına sahip olabileceklerini duyurmuştu. Tesla'nın bu hamle ile gümrük tarifesinden de muafiyet sağlayabileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2753 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
2 etiket daha fabrika gigafactory
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim