Anlık Bildirim

Tesla Model 3, Autopilot için sürücüye bakan bir kameraya sahip

Geleceğin teknolojileri için araçlarını donanımsal anlamda hazır halde piyasaya süren Tesla, en yeni aracı Model 3'de 3. seviye otonom sürüşe yönelik sürücüye bakan kamera sunuyor.
Model 3'leri ilk sahiplerine teslim etmeye başlayan Tesla, aracın seri üretim versiyonunu duyurduğunda araç içerisinde yer alan ve sürücüye bakan bir kameranın varlığından söz etmemişti. Hatta test sürüşü yapanların bile fark etmediği kamera, aracın resmi görselleri detaylı incelenince ortaya çıktı.
Twitter'daki WK057 kullanıcı adına sahip Jason Hughes geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımla kameranın varlığını ortaya koydu. Kameranın varlığını Electrek'in sorusu üzerine onaylayan Tesla, şu anda kameranın aktif olmadığını belirtmiş. Kameranın ileride bir yazılım güncellemesi ile aktif olacağını belirten firma, daha fazla ayrıntı vermemiş.
GM'nin Supercruise otonom sürüş yeteneğine sahip Cadillac CT6 modelinde kullanacağı sürücüye bakan bu kameralar, pek çok uzman tarafından 3. seviye otonom sürüş için gerekli olarak görülüyor. Tesla'nın şu anki Autopilot sistemi 2. seviye otonom sürüş sunsa da, şu anki donanımla 3-5. seviye otonom sürüşün mümkün olacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim