Anlık Bildirim

Tesla Model 3 siparişi verenler şirkete 2500 dolar daha ödemek zorunda

2016 yılında Model 3 için ön siparişleri almaya başlayan Tesla, sipariş veren kişilerden 2500 dolar daha ödemesini istiyor. Tesla'nın bu hamlesi şirketin ikinci yarıyı kârla kapatmasını sağlayabilir.

Tesla Model 3 siparişi verenler şirkete 2500 dolar daha ödemek zorunda Tam Boyutta Gör
 

2016 yılında Model 3 sahibi olmak isteyenler için ön sipariş sürecini başlatan Tesla, sipariş veren müşterilerden 1000 dolar depozito ödemelerini istemişti. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ilk Model 3 teslimatlarını gerçekleştiren şirketin önünde depozito ödeyen yaklaşık 400 bin kişilik müşteri listesi bulunuyor. Model 3 üretimindeki aksaklıklar nedeniyle bu listedeki müşteriler otomobillerine kavuşmak için uzun bir süre daha bekleyecek ancak müşteriler ilk olarak 2500 dolar daha ödemek zorunda.


Müşteriler araçlarını dizayn edecek

Geçtiğimiz günlerde Tesla, Model 3 siparişi veren müşterilere e-posta göndererek araçlarını dizayn edebileceklerini duyurdu. E-postaya göre sipariş veren müşteriler hangi Model 3 versiyonunu satın almak istediklerini ve araçlarının renklerini seçebilecek. Bunun yanında müşteriler Tesla'nın online tasarım stüdyosunda araçları için istedikleri özelleştirmeleri de ekleyebilecek. Tüm bu işlemlerle müşteriler hayalini kurdukları araca bir adım daha yaklaşacak ancak bu işlemleri tamamlamak için 2500 dolarlık ek ödemeyi de kabul etmeleri gerekiyor. Ödemeyi yapmak için kullanıcıların üç günü var. Kullanıcılar üç gün içinde siparişlerini iptal ederek daha önce ödedikleri 1000 doları eksiksiz olarak geri alabilir.


Tabi Tesla'nın geçmiş yıllarda satışa sunduğu Model S ve Model X araçlarını için 2500 dolarlık sipariş ücreti aldığını düşünürsek kullanıcılara gönderilen e-postanın aslında pek de sürpriz olmadığını söyleyebiliriz ancak e-postanın zamanlaması şirket için çok önemli. Şirket CEO'su Elon Musk Tesla'nın kısa bir süre içinde kârlı bir şirket haline döneceğini açıklamıştı. Bu yılın ikinci yarısından itibaren haftada 5000 Model 3 üreterek kârlılık yolunda ilk adımı atmak isteyen şirketin müşterilerden alacağı 2500 dolarlık ödemelerle de finansal açıdan biraz daha rahatlayabileceği düşünülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6617 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, model 3 ve elon musk
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim