Anlık Bildirim

Tesla'da kritik oylama: Elon Musk'ın görevine son verilebilir

Tesla'nın, bugün Kaliforniya'da gerçekleşecek yıllık olağan genel kurul toplantısında hissedarlar kritik bir konuyu oylayacak. Oylama sonucunda Elon Musk'ın şirketteki pozisyonu değişebilir.

Tesla'da kritik oylama: Elon Musk'ın görevine son verilebilir Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl içinde hisseleri yüzde 50 civarında değer kazanan Tesla'da, bu yıl işler pek yolunda gitmiyor. Model 3 üretimindeki darboğazla başlayan sıkıntılı süreç ekonomik açıdan yetersiz büyüme ve otonom araç kazaları ile şirket için giderek içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Bu zorlu süreçte gözlerin çevrildiği ilk isim ise şüphesiz şirketin patronu Elon Musk. Şirketin uğradığı başarısızlıklardan sorumlu tutulan ilk ismin Musk olması şaşırtıcı değil zira Musk, hem CEO hem de yönetim kurulu başkanı olarak geniş yetkilere sahip ancak Musk'ın bu statüsü birkaç saat içinde değişebilir.


Yönetim kurulu başkanlığından alınabilir 

Türkiye saati ile 00.30'da başlaması planlanan Tesla yıllık olağan genel kurul toplantısında Tesla hissedarları kritik bir soruyu yanıtlayacak. Şirkette sadece 12 hisseye sahip olan hissedar Jing Zhao tarafından sunulan öneride Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanlığını ve CEO'luk görevini birlikte yürütmekte zorlandığı belirtilirken otomotiv üreticisinin yönetim kurulu başkanlığı koltuğuna bağımsız bir yöneticinin getirilmesi isteniyor. Yani Zhao'nun önerisi kabul görürse bugün gerçekleşecek olan toplantı Elon Musk'ın yönetim kurulu başkanı olarak katıldığı son genel kurul toplantısı olacak.


Tabi Elon Musk, şirketin başarısızlığının esas sorumlusu olarak değerlendirilse de şirkette etkin rol oynayan üç yönetim kurulu üyesi de hedef tahtasına konulmuş durumda. Dokuz üyeden oluşan yönetim kurulunda bugün; özel sermaye yatırımcısı Antonio Gracias, girişimci ve aynı zamanda Elon Musk'ın kardeşi olan Kimbal Musk ve medya devi 21st Century Fox'un CEO'su James Murdoch'un yönetim kurulu üyeliği de karara bağlanacak.


2004 yılından beri Tesla'da yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Elon Musk, CEO'luk koltuğuna ise 2008 yılında getirilmişti. Hem kurumsal yatırımcılar hem de bireysel yatırımcılar bazında Tesla'nın en büyük hissedarı konumunda olan Elon Musk, şirket hisselerinin yüzde 20'sini elinde tutuyor. Tesla'nın en büyük üçüncü bireysel yatırımcısı olan Kimbal Musk ise yaklaşık 150 bin adet Tesla hissesine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3876 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve yönetim kurulu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim