Anlık Bildirim

Tim Cook, iPhone'un geleceği ve Apple hizmetleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı

Tim Cook, şirket içi geleneksel "Town Hall" etkinliğinde, iPhone'un geleceği, Apple hizmetlerinin iOS dışındaki platformlara taşınması ve şirketin uzay üssünü andıran yeni kampüsüyle ilgili konuştu...
Apple'ın CEO'su Tim Cook, şirket kampüsünde gerçekleştirilen en son "Town Hall" etkinliğinde Apple'ın mevcut mali durumu, iPhone ve iPad'in geleceği ve şirketin hizmetlerini diğer platformlara taşıma planları hakkına önemli açıklamalar yaptı. 9to5Mac kaynaklı habere göre toplantı genelinde Tim Cook, Apple'ın iPhone'a olan bağımlılığı ile ilgili çalışanların kaygılarını azaltmaya çalışmış durumda. Aynı endişeler Apple'ın sekiz yıl üst üste gerçekleşen iPhone büyümesinin önceki mali çeyrekte sona erdiğini açıklamasının ardından, yatırımcılar tarafından da gündeme getirilmişti.

Bu tür endişeleri ele alan Cook, kendinden emin bir şekilde iPhone'a olan güvenini belirtirken, gelişmekte olan piyasalar, en önemlisi de Hindistan'ın önümüzdeki yıllarda Apple'ın ikonik akıllı telefon satışlarını güçlü bir şekilde sürdürmesine yardımcı olacağını belirtti. Etkinlik ayrıca, şirketin iPhone'un daha az özelliklere sahip daha ucuz bir alternatife ihtiyacı olmadığı savını güçlendirirken, Apple'ın gelişmekte olan ülkelerdeki müşterilerin daha iyi bir deneyim için daha fazla para ödemeye istekli olduğuna devam eden inancını da ortaya koymuş oldu.
Town Hall etkinliğinin en önemli satır başlarından biri de Cook'un Apple hizmetlerini diğer platformlara taşıma niyetinde olduğunu ima etmesi oldu. Şirketin Apple Music uygulamasını Android platformuna getirmiş olması, bu düşüncenin hayata geçirilmesinde kritik bir öneme sahip. Tim Cook, hizmetlerin diğer platformlara getirilip getirilmeyeceğini bu anlamda bir test sürecinde olan Apple Music'in belirleyeceğini söyledi.
Şirket çalışanlarına özel Town Hall etkinliğinden diğer ilgi çekici başlıklar şu şekilde;

  • Apple Watch'un 2015 tatil sezonu satışları, 2007 yılının aynı dönemindeki iPhone satışlarından daha fazla gerçekleşti
  • Apple, iOS dışındaki tüm platformlar için hizmet yelpazesini genişletebilir
  • Apple 2017 yılının Ocak ayında uzay üssünü andıran yeni kampüsüne taşınmaya başlayacak
  • Cook, Çin'in Apple'ın gelecekteki başarısında önemli bir rol oynayacağına inanıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim