Anlık Bildirim

Gizlilik odaklı Tor Browser final sürümüyle Android’e geldi

Gizlilik ve güvenlik odaklı Tor Browser uzun zamandır Alpha sürümüyle Android’de bulunuyor. Bugün ise final versiyonuyla Google Play’deki yerini aldı. Detaylar haberimizde.
Tor Browser Android’de Tam Boyutta Gör
Gizlilik ve güvenliğe önem veren kullanıcıların mutlaka duyduğu Tor Browser, Firefox tabanlı özelleştirmiş bir tarayıcı. Diğer tarayıcılardan farkı ise bir siteye ulaşmak istediğinizde sizi özel ağlar üzerinden geçirerek IP adresinizi gizlemesi. Tor Browser Android’de uzun zamandır geliştirme aşamasındaydı. Bugün ise final sürümüyle yerini aldı.

Google Play’den indirilebilir

Tor Project tarafından paylaşılan blog yazısında mobil internet kullanımının hızla artışından, hatta bazı bölgelerde kullanıcıların mobil harici internete erişim sağlayamamasından bahsediliyor. Bu da Tor Project’i, herkes için gizlilik ve güvenlik hedefini gerçekleştirmek için mobil uygulama geliştirmeye itmiş.

Masaüstü sürümle aynı mantıkta çalışan Tor Browser, daha öncesindeki gibi Orbot/Orfox uygulaması indirmenizi gerektirmiyor. Uygulama dahili olarak Tor ağına bağlanabiliyor. Ayrıca Firefox tabanlı olması sayesinde standart tarayıcı deneyiminden de bir şey kaybedilmiyor.

Tor Browser’ın Android uygulamasını bu bağlantı üzerinden yükleyebilirsiniz. Apple tarafındaki kısıtlamalar sebebiyle Tor Browser iOS’da kullanılamıyor. Firma iOS kullanıcıları için Onion Browser’ı tavsiye etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim