Anlık Bildirim

Touch Bar'lı yeni MacBook Pro'larda aniden kapanma sorunu başladı

Yeni MacBook Pro'nun bazı sıkıntılara sahip olduğu bir gerçek. GPU sorunları ve kötü pil ömründen sonra şimdi de kullanıcılar dizüstü bilgisayarın beklenmedik şekilde kapandığını bildirmeye başladı.
Bazı kullanıcılardan Touch Bar'lı yeni MacBook Pro'nun defalarca ve beklenmedik şekilde kapandığına dair raporlar gelmeye başladı. Yeni MacBook Pro'nun bazı problemlere sahip olduğu açıkça ortada. GPU ile ilgili sorunlar ve kötü pil ömründen sonra şimdi de ortaya dizüstü bilgisayarın aniden kapanması gibi yeni bir sorun çıktı. Web'deki birçok rapora göre, MacBook Pro'ya USB-C / Thunderbolt 3 portu üzerinden birden fazla harici sürücü bağlandığında aniden kapanıyor.
TidBits'ten Jeff Porten bu konuda şunları söylüyor:
"Testimde, Thunderbolt 3 bağlantı noktasına tek bir harici sürücü bağlandığında veya tek bir bağlantı noktasına takılı olan bir USB Hub'a birden fazla sürücü bağlandığında sistemim kararlı görünüyor. Ancak, MacBook Pro'da birden çok porta doğrudan bağlı birden fazla sürücü olduğunda çökme yaşanıyor".
İlginçtir ki, Apple şimdiye kadar bu konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti ve AppleCare bu konudan hiç haberdar değil. Ancak aniden ortaya çıkan şikayetlerin miktarı göz önüne alındığında, Apple'ın derhal konuyla ilgilenmeye başlamış olma olasılığı yüksek.
Bunun yeni MacBook Pro'da bir tasarım hatası olup olmadığını söylemek için henüz erken. Yakın gelecekte yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle Apple'ın sorunları düzeltme ihtimali var. Ancak problem donanım kategorisine girerse, Cupertino devi zaten çok tartışmalı hale gelen bir ürün için kendisini ateş altında bulabilir. Apple'dan henüz bir açıklama gelmemesi nedenle şimdilik yapılması gereken en iyi şey, yeni MacBook Pro ile çoklu harici sürücü kullanmaktan kaçınmak gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5888 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, dizüstü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim