Anlık Bildirim

Türk Telekom yılın ilk 9 ayında 1.25 milyar TL kar elde etti

Yılın ilk dokuz ayında çift haneli oranlarda büyümeyi başaran Türk Telekom’da yatırımlar da buna bağlı olarak arttırılıyor. Hedef ülkemizde yüzde 70 internet benimsenme oranı.

Türk Telekom tarihinde ikinci kez CEO koltuğuna oturan Paul Doany ilk yılını geride bırakırken firma da önemli büyüme rakamlarına imza attı. Özellikle 2008 yılından bu yana en büyük kullanıcı kazanımına imza atıldı. 

Çift haneli büyüme

Yıl bazında yüzde 12 civarında büyüme yakalayan Türk Telekom’un net karı 1.25 milyar dolar olarak gerçekleşti. Toplam abone sayısı 40.5 milyon olarak gerçekleşirken, Doany’nin koltuğa oturduğu Eylül 2016 tarihinden Eylül 2017 dönemine kadar 2 milyon net abone kazanıldı. Bu rakam 2008 yılından bu yana 12 aylık süreçlerde elde edilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Doany döneminde pek çok önemli proje hayata geçirildi. Vatandaşlara internet bilincinin aşılandığı Teknoloji Seferberliği eğitim projesi, daha iyi müşteri deneyimi için Empati Programı, ilk milli dijital klavye Tambu, yeni nesil iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen açık platformlarından ABD merkezli ONF’nin (Open Networking Platform) yönetimine katılım bunlar arasında sayılabilir.

Doany ile birlikte 5 yıllık stratejik plan hazırlayan Türk Telekom’un en büyük hedefi yüzde 48 olan internet benimsenme oranını yüzde 70 seviyelerine çıkarmak. Ayrıca mobil pazarda yüzde 40 seviyelerinin üzerine çıkmak ve televizyon tarafında da pazar lideri olma hedefleri var. Diğer taraftan halihazırda TV’yi yalnızca uydu ya da anten teknolojisi ile izleyen haneler için Tivibu hizmetinin özel olarak konumlanacağı ve bu evlere de ‘kablosuz ev data paketleri’ sunarak mobil ağdan faydalanma imkanı sağlanacağı yeni bir proje de dikkat çekici. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3077 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türk telekom, paul doany ve
2 etiket daha tambu Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim