Anlık Bildirim

Türk teknoloji girişimi Anvato, Google bünyesine katılıyor

Alper Turgut ve İsmail Haritaoğlu tarafından, 2008 yılında Silikon Vadisi’nde faaliyetlerine başlayan Anvato girişimi, teknoloji devi Google’ın da dikkatini çekti.

Medya şirketlerinin video içeriklerini bulut platformuna taşımak amacıyla Türk girişimciler tarafından kurulan Anvato, global olarak talep gören bir firma haline geldi ve bu gelişim Google’ın da gözünden kaçmadı.

Alper Turgut ve İsmail Haritaoğlu tarafından Ankara’da temelleri atılan girişim, 2008 yılında Silikon Vadisi’nde ofis açtı ve resmi olarak faaliyetlerine başladı. Konusunda uzman mühendislere sahip olan Anvato, kuruluşundan sonra 2.5 milyon dolar yatırım alarak faaliyet alanını genişletti.

O günden bu yana yatırım almayan ancak büyüyen müşteri yelpazesi ile önemli işlere imza atan Anvato,, içeriklerini bulut altyapısı üzerinden müşterilerine ulaştırmak isteyen firmalara hizmet veriyordu. NBCUniversal, Univision, Scripps Networks, Fox Sports, Media General gibi pek çok platform, Anvato’nun bulut hizmeti üzerinden içeriklerini izleyicilere ulaştırıyordu. Ayrıca farklı sistemlere yönelik tek bir uygun format hazırlanabiliyordu.

Anvato’nun teknolojileri, bundan sonra Google Cloud Platform çatısı altında devam edecek. Gelişme, firmanın patronu Alper Turgut tarafından duyuruldu. Girişim, Google desteği ile içeriklerin bulut üzerinden kullanıcıya ulaştırılması konusunda sektörün en iyi çözümlerini sunacaklarını ifade ediyor. Satın alma bedeli ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim