Anlık Bildirim

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'nden iş garantili eğitim programı

Türkiye İş Kurumu ve TED Üniversitesi ile ortak çalışma yürüten TOGED, yazılım ve tasarım dallarında açılacak sertifika programı ile dijital oyun sektöründeki insan kaynağı sorununa çözüm üretecek.
Dijital oyun sektöründeki hızlı büyüme ile ortaya çıkan insan kaynağı ihtiyacına karşı Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve TED Üniversitesi iş birliğine gittiklerini duyurdular. Buna göre yazılım ve tasarım dallarında 5 Kasım’da başlatılacak iki ayrı "Dijital Oyun Geliştirme Sertifika Programı" 7 hafta sürecek ve 4 farklı modül ile 56 saatte tamamlanacak.
Oyun programlama, grafik programlama, mobil oyun geliştirme, oyun motorları, 3D modelleme, animasyon ve oyun tasarımı gibi farklı konularda verilecek eğitimlere lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş dileyen herkes katılabilecek ancak programlama dili, modelleme ve animasyon tecrübesi olanlara öncelik verilecek.

Sertifika alanlara iş imkanı sağlanacak 

Yazılım alanında "Grafik Programlama ve OpenGL", "Unity ile Oyun Programlama", "Sanal Gerçeklik ve Kullanıcı Tecrübesi" eğitimleri, tasarım alanında ise "Animasyon ve Ses", "Oyun Tasarımı" ve "Modelleme ve Grafik Tasarım" eğitimleri yer alacak. Kurs sonucunda başarılı olanlar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen "İşbaşı Eğitim Programı"na katılacaklar ve TED Üniversitesi ile TOGED tarafından sertifikalandırılacaklar.
Başlatılan sertifika programıyla ilgili konuşan TOGED Başkanı Ali Erkin, katılımcılara sertifika verip göndermek yerine doğrudan şirketlerde istihdam etmek istediklerini ve şu an sektörde ciddi anlamda insan kaynağı ihtiyacının yer aldığını belirtti. Cumartesi ve Pazar günleri 10.30 - 15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerin ücreti ise 1950 TL.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12675 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Eğitim, toged ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim