Anlık Bildirim

Uber otonom tır projesini sonlandırdı

2016 yılında otonom tır geliştiren Otto şirketini satın alarak otonom tır geliştirme çalışmalarına yoğunlaşan Ube, bu programı sonlandırdığını ve sadece otonom otomobillere odaklanacağını açıkladı

Uber otonom tır projesini sonlandırdı Tam Boyutta Gör
 

Otonom otomobil, otonom tır ve otonom uçan taksi gibi ulaşımve taşımacılığın farklı kategorileri için ürünler geliştiren Uber, otonom tır projesini sonlandırdığını açıkladı. Uber İleri Teknolojiler Grubu Başkanı Eric Meyhofer tarafından yapılan açıklamaya göre şirket son zamanlarda otonom otomobil çalışmalarındaki ivmeyi sürdürmek için otonom tır geliştirme çalışmalarını sonlandıracak. Böylece şirketteki mühendis kadrosunun otonom otomobillere odaklanacağını belirten Meyhofer, bu alandaki uzmanlığın artacağına inanıyor.


Otto ile başlayan macera sona erdi 

Google'ın otonom otomobil iştiraki Waymo'dan ayrılan Anthony Levandowski tarafından kurulan otonom tır geliştirme şirketi Otto, 2016 yılında Uber tarafından 680 milyon dolar karşılığında satın alınmış ve Uber'in otonom tır macerası başlamıştı. Yaklaşık iki yıllık süreçte şirket otomobil sevkiyatı ve farklı ürünlerin teslimatı sırasında otonom tırlarını kullanarak halihazırda başarılı bir şekilde çalışan bir ürüne sahip olduğunu da kanıtlamıştı.


Buna karşılık Otto'nun Uber tarafından satın alınması, şirketi yıpratıcı bir yasal mücadelenin içine attı. Waymo'nun iddiasına göre Anthony Levandowski, Waymo'dan ayrılmadan önce otonom araç geliştirmeye yönelik binlerce dosyayı çaldı ve bu dosyalar Uber'in otonom araç geliştirme projesinde kullanıldı. Bir yıllık mahkeme sürecinin ardından Uber, Anthony Levandowski'yi işten çıkarmış ve 245 milyon dolar değerindeki hisselerini Waymo'ya ücretsiz olarak devretme konusunda anlaşmıştı.


Uber otonom tır projesini sonlandırsa da yan ürün olarak sunduğu Uber Freight uygulamasını geliştirmeye devam edecek. Şirket Uber Freight ile nakliyecilerle müşterileri bir platformda toplayıp nakliye işlemlerini daha kolay hale getiriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim