Anlık Bildirim

Volvo, elektrikli çöp kamyonunu tanıttı

Geçtiğimiz ay ilk elektrikli kamyonunu piyasaya süren Volvo, şimdi de elektrikli çöp kamyonunu tanıttı. Almanya'da kullanılacak olan bu elektrikli kamyon, kardeş modelinden iki kat fazla yük taşıyor.
İsveçli otomotiv devi Volvo, bu yıl elektrikli kamyon pazarına gireceğini duyurmasının ardından, geçtiğimiz ay yeni elektrikli kamyon modeli Volvo FL Electric'i piyasaya sürmüştü. Şirket şimdi de yeni elektrikli çöp kamyonu  Volvo FE Electric'i duyurdu. Önümzdeki yıl Almanya sokaklarını temizlemeye başlayacak olan kamyon, kardeş modelinden neredeyse iki kat fazla yük taşıma kapasitesine sahip.

Önümüzdeki yıl Almanya sokaklarını temizleyecek

Volvo yeni elektrikli araçlarıyla, hava kirliliği ve trafik gürültüsü gibi şehir merkezlerini etkileyen faktörlerin üstesinden gelmeyi hedefliyor. Şehir içi operasyonlarda kullanılacak olan Volvo FE Electric, 27 tona kadar ağırlığı taşıyabilme kapasitesine sahip. Geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Volvo FL Electric modeliyle karşılaştırırsak, yük taşıma kapasitesi neredeyse iki katına çıkmış durumda.
Volvo FE Electric'in 300 kWh kapasiteli pili yüksek güçlü CCS2 şarj cihazı ile (150 kW) yaklaşık 1.5 saat, 22 kW düşük güç seçeneğiyle ise yaklaşık 10 saatte tamamen doluyor. İki vitesli şanzımana sahip Volvo FE Electric'in, tek şarjda 200 kilometreye kadar yol alabildiğini de belirtelim.
Volvo Trucks başkanı Claes Nilsson ise yeni elektrikli kamyonları ile ilgili: "Volvo FE Electric'in piyasaya sürülmesiyle, şehir operasyonlarında kullanılacak geniş bir elektrikli kamyon yelpazesine sahip olduk. Önümüzdeki dönemde elektrikli ulaşım çözümlerinde başka stratejik adımlar da atacağız." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4726 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, elektrikli kamyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim