Anlık Bildirim

Volvo'dan araba anahtarlarının İsviçre çakısı: "Red Key"

Volvo araçlarını 3. şahıslara emanet etmek durumunda kalanların biraz daha güvende hissetmesi için özel bir anahtar duyurdu. Anahtar kullanıldığı zaman aracın güvenlik özellikleri devreye giriyor.
Volvo araçlarının güvenliğiyle gurur duyan bir otomobil üreticisi olarak, bu ününü yıllar içinde farklı şekillerde karşımıza çıkardı. Bugün ise bu ünü karşımıza kırmızı bir anahtar olarak çıkıyor, yada Volvo'nun adlandırmasıyla "Red Key" olarak. Konsepte genel olarak bakacak olursak karşımızda Dodge'un Charger ve Charger Hellcat'de sunduğu gibi özel yeteneklere sahip kırmızı bir anahtar var. Ancak işlevleri birbirlerinden oldukça farklı.
Dodge'daki kırmızı anahtar Hellcat'in 707 beygirlik gücünün açığa çıkmasını sağlıyorken Volvo'da ise aracın güvenliğini arttırıyor. Kullanıldığı zaman aracın son süratini 120 km/h hıza sınırlayan Red Key, bunun yanısıra Adaptive Cruise Control, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şeritte Tutma Yardımı, Ön Çarpışma Uyarısı, Sürücü Uyarı Kontrolü, Mesafe Uyarısı ve Trafik İşareti Tanıma Sistemi gibi güvenlik sistemlerini otomatik olarak aktif hale getiriyor.

Bunlara ekstra olarak müzik sisteminin ses seviyesine de sınır koymaya yarayan anahtarı bu özellikleri nedeniyle İsviçre çakısına benzetebiliriz. Volvo Car U.K operasyon direktörü David Baddeley, araçları 3. şahıslara vermenin genellikle korku hissi verdiğini söylerken Red Key sayesinde aracını başkalarına emanet edenlerin sürücüye kalmaksızın kendilerini daha güvende hissedeceklerini belirtiyor.
Red Key'in bütün bu yapabildiklerini göz önüne alırsak Baddeley'in yanıldığını söylemek oldukça zor. Şu an için yalnızca Volvo S90, V90 ve XC90 modelleriyle uyumlu olan ve £110 fiyatla satılan anahtarın ilerleyen dönemde daha çok modelle uyumlu hale geleceği söyleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39759 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, s90 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim