Anlık Bildirim

Western Digital 19 Milyar dolar ödeyerek SanDisk'i satın alıyor

Dünyanın en büyük depolama birimi üreticisi Western Digital dev bir satın almayla SanDisk'i bünyesine katmaya hazırlanıyor.
Dünya genelinde bilinen depolama birimi üreticileri neredeyse bir elin parmaklarını geçmez. En büyük üreticilerden birisi olan Western Digital, flaş bellek ve hafıza kartı dendiğinde akla ilk gelen markalardan birisi olan SanDisk'i bünyesine katmayı planlıyor.

Kısa bir süre önce bu bağlantıda SanDisk'in kapalı kapılar ardında kendine alıcı aradığını sizlerle paylaşmıştık. Görünen o ki görüşmeler olumlu geçmiş ve Western Digital, SanDisk için hisse başına 86.5$ ödemeyi kabul etmiş. Şirketin şu anki hisse değerinin (77$) son zamanlardaki en yüksek seviye olduğunu belirtmekte de fayda var. 86.5$ üzerinden yapılan hesaplamada Western Digital satın alma için 19 Milyar dolar gibi devasa bir ödeme yapacak.

WD ve Sandisk uzun yıllardır California'da ki ofislerinden yönetilen iki önemli şirket. Ancak Sandisk son zamanlarda WD'nin rakibi Toshiba ile ortak girişimlerde bulunmuştu. Bu yüzden satışın tamamlanması için Toshiba'nın da onayı gerekiyor. WD'den gelen açıklamaya göre şirket satın alma önümüzdeki yılın 3. çeyreğinde tamamlanacak, bununla birlikte SanDisk CEO'su Sanjay Mehrotra'nın da Western Digital'in yönetim kuruluna katılması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4150 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
satın alma, sandisk ve western digital
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim