Anlık Bildirim
Geçtiğimiz yıl duyurduğu 14 TB’lık diskin üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen Western Digital, rekor düzeyde kapasiteye sahip hard diskini duyurdu. 15 TB kapasiteye sahip hard disk bulut çözümleri ve veri merkezleri için ideal bir depolama ürünü sunuyor.

Western Digital’den Chris Marsh, nesnelerin internetine bağlı cihaz sayısının dünya nüfusunu geçtiği günümüzde her hafta milyarlarca saatlik video yayını yapıldığını, akıllı şehirlerin ve iş merkezlerinin çok büyük miktarda veriler aktardığını ve depoladığını, önümüzdeki yıllarda küresel düzeyde depolanan veri miktarının 100 zettabyte seviyesine yükseleceğini belirtiyor.
Ultrastar DC HC620 kodlu 15 TB kapasiteli disk data merkezleri ve bulut çözümlerinde server yönetimli çalışmak üzere tasarlanmış. Geçtiğimiz yılki 14 TB üzerine 1 TB kapasite eklenmesine karşın boyutlarda değişikliğe gidilmemiş. Geleneksek disklerin aksine katmanlar arasında hava yerine helyum gazı bulunan disk içerisinde sürtünme düzeyi daha az. Bu da sıralı yazma ve alansal yoğunluğu optimize ediyor.

SMR (Shingled Magnetic Recording) desteğine sahip disk bu teknoloji sayesinde üst üste veri yazma imkânı sunuyor ve böylece aynı alana daha fazla veri sığdırabiliyor. 3.5”lik form faktörüne sahip olan diski eskileriyle değiştirmek için özel bir çaba ya da altyapı donanımı gereksinimine duymayacak olan merkezler, 4U boyutunda rafa dizilmiş 14 TB’lı disklerle karşılaştırıldığında 60 TB daha fazla depolama alanına sahip olabilecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim