Anlık Bildirim

Windows 10, PC başında olmadığınızı algılayarak otomatik olarak kilitlenebilecek

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini daha donanımlı hale getirmeye devam ediyor. Dinamik Kilit özelliği ile artık ekran başında olmadığınızı algılayan bilgisayarınız kendi kendini kilitleyebilecek.
Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesine kısa süre önce yayınlanan yapı 15002'de mevcut olan "Dinamik Kilit" (Dynamic Lock) isimli bir özellik eklemek istiyor. Ancak şirket bu fonksiyon hakkında henüz detaylı bir bilgi sağlamış değil. WalkingCat (@h0x0d) isimli Twitter kullanıcısına göre Dinamik Kilit aslında geçen Aralık ayında Çin'deki WinHEC etkinliğinde tanıtılan "Yakınlık Kilidi" (Proximity Lock) özelliğinin genel kullanıma açık bir versiyonu olabilir.
Peki Dinamik Kilit, Microsoft'un WinHEC'de sunduğu Yakınlık Kilidi olabilir mi? Şirket, Windows 10'daki Dinamik Kilit özelliğini "PC'den uzaklaştığınızda Windows'un bunu algılamasına ve otomatik olarak cihazı kilitlemesine izin veren" bir özellik olarak tanımlıyor. WinHEC'de ise Microsoft, "bilgisayarınızdan uzaklaştığınızda, kilitlenmesi konusunda asla endişelenmeyin" Yakınlık Kilidi bunu gerçekleştirebilir şeklinde bir tanımlama kullanmıştı.

Kilit bileşen Bluetooth

Konferans sırasında şirket ayrıca bu özelliğin ekran başından ne zaman ayrıldığınızı ne şekilde algılayıp PC'yi kilitlediğini açıklayan bazı bilgiler verdi. Kilit bileşen Bluetooth olacak ve şirket Windows 10 cihazınızı akıllı telefonunuzla eşleştirmenin Dinamik Kilit özelliğine yardımcı olabileceğini söylüyor. Bluetooth sinyali kaybolduğunda sistem artık ekran başında olmadığınızı algılayarak işletim sistemini otomatik olarak kilitleyebilecek.
Şüphesiz ki gelecekteki Windows 10 yapıları bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayacak. Yeni "Dinamik Kilit" özelliğinin Insider sürümleriyle gelişimini tamamlaması ve Nisan ayında yayınlanması beklenen "Creators Update" güncellemesine hazır olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5435 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim