Anlık Bildirim

Xiaomi: Bir akıllı telefona 699$ üzeri fiyat biçmek anlamsız

Fiyat-performans canavarı telefonların aranılan ismi Xiaomi, yüzde 5 kâr marjı sözünden sonra şimdi de fiyat barajı koydu. Firma hiçbir zaman 699$ üzerine çıkmayacak.

Geçtiğimiz aylarda kar elde edebilmek için ürünlerinde fiyat artırımı yapmayacağını ve farklı konulara odaklanacağını açıklayarak takdir toplayan Xiaomi önemli bir açıklama daha yaptı. Bu kez ortalama fiyat gündemde.

Pahalı olmayacak

Xiaomi’yi Hindistan’da zirveye taşıyan ülke müdürü Manu Kumar Jain, bir akıllı telefonu 699$ üzerine çıkaracak bir yeniliğin olmadığını ve firma olarak da hiçbir zaman bu seviye üzerine çıkmayacaklarını dile getirdi.

Kumar Jain’in açıklamaları aslında rakiplere de gönderme mahiyetinde. Lansman etkinliklerinde özellikle yenilikçi teknolojilerin akıllı telefon fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğu algısı işleniyor. Jain şu anda hiçbir yeniliğin yüksek fiyata sebep olmayacağını belirterek pahalı amiral gemilerini hedefe oturtuyor.

En ucuz amiral gemisi Poco F1 ile dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, rakiplerinin aksine üst donanımlı telefonların da bu fiyata satılabileceğini göstermiş oldu. Kızıl ötesi yüz tanıma, sıvı soğutma gibi önemli özellikler olmasına rağmen fiyat düşük tutuldu. Poco F1 özellikle Avrupa kıtasında büyük ilgi görüyor.

Amiral gemi telefonların maliyet hesaplamalarını elbette son tüketici olarak inceden inceye öğrenebilmemiz mümkün değil. Bununla birlikte kâr marjından gidecek olursak üreticiler yüzde 30-40 civarında kar elde edecek şekilde fiyatlandırma yapıyor. Xiaomi ise bu sınırı yüzde 5 olarak belirlemişti. Bu sayede çok ucuz amiral gemileri satabiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29135 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, xiaomi poco f1 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim