Anlık Bildirim

Xiaomi CEO'su söz verdi: Kâr marjımız %5'i geçerse farkını kullanıcılarımıza iade edeceğiz

Xiaomi CEO'su Lei Jun, bugün tüketicilerin hiç alışık olmadığımız tarzda bir açıklama yaptı. Ürünlerindeki kâr marjının %5'i geçmeyeceği sözünü veren Jun'un sıra dışı açıklamalarının tümü haberimizde.
Bugün Çin'de lansmanı yapılan akıllı telefon Xiaomi Mi 6X'in etkinliğinde konuşan Xiaomi CEO'su Lei Jun, ses getirecek açıklamalarda bulundu. Şirketin ürettiği tüm ürünlerde kâr marjını %5 olacağının sözünü veren CEO, bu yüzdenin üzerine çıkıldığında ise aradaki farkın kullanıcılara iade edileceğini açıkladı.

Lei Jun: Kâr marjımız %5'i geçmeyecek

Xiaomi'nin yeni iş modeli için, ürettiği donanımların net kâr marjının %5 olması gerektiğini söyleyen Lei Jun, bu fikri Yönetim Kurulu üyelerine sunduğunu ve kabul edildiğini belirterek şu açıklamaları yaptı: "Bugünden başlayarak, kullanıcılarımız için ürettiğimiz akıllı telefonlar, bilgisayarlar, IoT ve diğer ürünlerimizin vergilerden sonra, net kâr marjının %5 olacağını taahhüt ediyoruz. Kâr marjımız %5'i geçerse aradaki farkı kullanıcılarımıza iade etmenin bir yolunu bulacağız. Küçük kâr marjları ile büyük hedeflerin belirlenmesi, uzun vadede bize büyük getiriler sağlayacaktır."
Dürüst fiyatlandırma ve kaliteli ürünlerin iki ayrılmaz kavram olduğunu belirten Lei Jun: "Ürün kalitesi yeterince yüksek değilse, fiyat ne kadar düşük olursa olsun kullanıcılar o üründen memnun kalmayacaktır. Rekabetçiliği koruruken aynı zamanda donanım net kâr marjımızın %5 sınırında kalması gerekiyor. Bunu yapmak için kullanıcılarımızın beklentilerini aşan ürünleri, yenilikçi teknoloji ve uygun fiyatlarla sunmalıyız. Ancak o zaman kullanıcılarımızın kalplerine dokunabiliriz." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11472 kez okundu.
56 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, xiaomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim