Anlık Bildirim

Yeni Galaxy Note 7’leri eski cihazlardan nasıl ayırt edebilirsiniz?

Galaxy Note 7 değişim programını başlatmaya hazırlanan Samsung Türkiye, yayınladığı güncel uyarı ile yeni cihazları eskilerinden ayırt edebilmenizi sağlayacak önemli ipuçlarını da paylaştı.
Hatırlayacağınız gibi Galaxy Note 7'lerin bataryalarında yaşanan problem nedeniyle ilk etapta 35 adet cihaz patlamış ve Samsung çok geçmeden akıllı telefon satışını durdurarak ürünlerini geri çağırmıştı. Her ne kadar Güney Koreli şirket kriz yönetimi başarıyla gerçekleştirilse de yaşanan imaj zedelenmesini binlerce dolarlık maddi zarar takip etmişti.
Kısa süre önce yayınlanan açıklamayla kullanıcılarına "Galaxy Note 7 kullanmayı durdurun ve cihazları kapatın" uyarısında bulunan Samsung Türkiye, herkesi değişim programına katılmaya davet ederek yeni Galaxy Note7’leri eski cihazlardan nasıl ayırt edilebileceğini paylaştı.

Şarj olma kapasitesi yüzde 60 seviyesinde sınırlandırılacak

Yapılan araştırmalar çerçevesinde Galaxy Note 7'deki pil sıkıntısının pil tam olarak doldurulduğu zamanlarda yaşandığını ifade eden Samsung, bu yüzden telefonların şarj olma kapasitesini yüzde 60 seviyesinde sınırlandırma kararı aldı. 
Yeni Galaxy Note 7’leri eski cihazlardan nasıl ayırt edebilirsiniz?
 
Diğer taraftan kullanıcılar yazılım güncellemesiyle birlikte cihazlarını her kapatıp açtıklarında Galaxy Note 7 Değişim Programı’na davet eden bir uyarı mesajıyla karşılaşacaklar. İlgili bildirim otomatik olarak telefon şebekesi ağı üzerinden 25 Eylül 2016 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacak.

Yeni Galaxy Note7’leri eski cihazlardan nasıl ayırt edebilirsiniz?

IMEI kontrol sistemi:
Kullanıcılar cihazlarının yeni üretilmiş bir Galaxy Note 7 olduğunu şu anda Samsung tarafından geliştirilmekte olan bir IMEI sorgulama servisi sayesinde kontrol edebilecekler. Bu servisin ülkemizdeki Galaxy Note7’leri kapsayan halinin önümüzdeki hafta içerisinde devreye sokulması planlanıyor.
Pil ikonu renginde ve ürün kutusunda yapılan yenilikler:
Yeni Galaxy Note7’lerde pil ikonu yeşil renkte yapılmıştır. Yukarıdaki resimde de görülebileceği üzere yeşil renkteki pil ikonu üç farklı yerde bulunabilir:
  • Durum göstergesinde
  • Daimi aktif ekran üzerinde
  • Telefon kapatma / yeniden başlatma ekranında
Ayrıca yeni Galaxy Note 7 kutu etiketlerinin üzerinde aşağıda görülebileceği gibi siyah, içi dolu bir kare sembolü bulunmaktadır. 
Yeni Galaxy Note 7’leri eski cihazlardan nasıl ayırt edebilirsiniz?
 
Değişim sürecini ekim ayının ortasına doğru tamamlamayı ve geçici olarak durdurulan Galaxy Note7 satışlarını bu tarihten itibaren tekrar başlatmayı planlayan teknoloji devi, kontratlı olarak GSM operatörlerinden ve yurt dışından satın alınan cihazlar için de bilgi verdi. Samsung Türkiye’nin güncel uyarısına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7943 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim