Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro’da SD kart okuyucu neden yok?

Kısa süre önce yeni MacBook Pro’yu tanıtan Apple’ın cihazda SD kart okuyucuyu kaldırması kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bu kararın nedenini şirketin üst düzey yetkilisi Philip Schiller açıkladı.
Güçlü donanım özelliklerinin yanı sıra "Touch Bar" adı verilen dokunmatik OLED ekran ve yeni nesil Thunderbolt 3 bağlantısı ile dikkatleri üzerine çeken MacBook Pro’da, yaygın olarak tercih edilen SD kart okuyucunun kaldırılması eleştirileri de beraberinde getirdi.
Kullanıcıların büyük bir bölümü SD kartların günümüzde halen veri aktarımında etkin olarak kullanıldığını, Apple’ın bu tercihinin doğru olmadığını ve bazı mağduriyetlere sebebiyet verebileceğini savundular. Konuyla ilgili Independent’a konuşan Apple Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller, SD kart okuyucusunun kaldırılmasına açıklık getirdi.

Apple geleceğe yatırım olarak görüyor 

SD kartları hantal ve elverişsiz bir yuva olarak değerlendiren Schiller, kartın bir bölümünün dışarıda kalmasının ise rahatsız edici olduğunu dile getirdi. Üstelik yeni kameralarda kablosuz aktarım yapılabildiğine dikkat çeken yönetici, bu değişikliğin ileriye dönük bir karar olduğunu söyledi.
Özetle aynı iPhone 7'de 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılması gibi MacBook Pro’da SD kart okuyucuyu kaldıran Apple bunu yenilikçi bir hamle, diğer bir deyişle geleceğe yatırım olarak nitelendiriyor. Her ne kadar kablosuz aktarımdan bahsedilse de bu teknoloji henüz yeteri hızlara çıkamıyor, çoğu cihazda kablolu ve kart üzerinden yapılan işlemlere kıyasla oldukça yavaş kalıyor.

Daha da önemlisi, 4K çözünürlüğünde çekim yapan profesyonel kullanıcılar tahmin edebileceğiniz gibi büyük video boyutlarına ulaşıyorlar. Görüntüleri bilgisayara aktarmak için kablosuz bağlantıların kullanılması büyük zaman kaybına neden oluyor. Haliyle isminde "Pro" kelimesi geçen bir cihaza dair bu açıklamalar kullanıcıları yeteri kadar tatmin etmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5038 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sd kart, macbook pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim