Anlık Bildirim

Yeni MacBook bilgisayarlarda klavye yerine dev bir touchpad olabilir

Kısa süre önce ortaya çıkan bir patent, teknoloji devi Apple'ın yeni nesil MacBook bilgisayarlarda klavye yerine dev bir touchpad'e yer verebileceğini ortaya koyuyor.
Apple'ın son patentiyle birlikte MacBook'lar için geleneksel fiziksel klavye dönemi sona erecek gibi görünüyor. Zero Travel olarak adlandırılan patent "bir elektronik cihaz için güce duyarlı giriş yapısı" olarak açıklanıyor. Aynı zamanda klavye ve trackpad içerecek şekilde özelleştirilebilir ve programlanabilir dev bir touchpad olarak da tanımlanıyor.
Konsepte göre yüzey üzerinde hiçbir fiziksel tuş olmayacak. Basınca duyarlı olması dokunsal geribildirim kullanararak tanımlama yapabileceği anlamına geliyor. Özelleştirilebilir yapısının da büyük bir avantaj sağlayacağı kesin. Örneğin bir elektronik tabloyu açtığınızda, nümerik klavye görünebilir ve bir metin gireceğiniz zaman da yok olabilir. Aynı zamanda kullanıcılar bir fotoğraf düzenlerken trackpad'in büyüklüğünü istedikleri şekilde özelleştirebilirler.
Touchpad aynı zamanda tuşların nerede olduğunu anlamamız için aydınlatılmış mikro deliklere sahip olacak. Bunun daha önce Apple'ın Macbook'lara dahil ettiği arkadan aydınlatmalı tuşlara benzer olacağı ifade ediliyor. Sonuç olarak bu hala bir patent ve Apple'ın bu klavyeyi sunup sunmayacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak bugüne kadar gün ışığına çıkan çoğu patent henüz gerçeğe dönüşmüş değil. Bu tip yeniliklerin raflara yansıması genellikle uzun yıllar alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5576 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
macbook, touchpad ve
3 etiket daha dokunmatik force Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim