Anlık Bildirim

Yeni dijital anten teknolojisi, mobil cihazlarda pil ömrünü artıracak

Finlandiya'da geliştirilen yeni dijital anten, akıllı telefonlarda pil ömrünü ve sinyali hatırı sayılır oranda arttırmayı daha küçük bir alanda yapmayı başarıyor.
Hepimiz telefonumuz çekmediğinde, çekse bile çok güç tükettiğinde şikayet ederken tüm bu sorunlara çözüm olacak yeni bir dijital anten yaklaşımını duyurdu.

Daha küçük, daha güçlü, daha verimli

Finlandiya'daki Aalto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar akıllı cihazlardaki kullanılan çok sayıdaki antenden ve buna bağlı sorunlardan kurtulmak için farklı bir açıdan yaklaşmışlar. Daha küçük parçalardan oluşan ve ihtiyaca göre frekansını ayarlayabilen anten yapısı sayesinde daha az güç tüketimi, daha az yer kaplayan antenler, daha güçlü bağlantı mümkün hale geliyor.
Örnek vermek gerekirse bir telefonda Bluetooth, WiFi, şebeke, GPS/Glonass, antenleri olmak üzere en azından 3-4 anten oluyor. Bunların yerine tek anten olacak ve ihtiyaca göre hepsi kullanılmadığında daha yüksek performans veya çok yönlü kullanım yetenekleri olarak sistem tarafından kontrol edilebilecek. Böylece gerektiğinde daha fazla çekim gücü ve pil tasarrufu gerektiğinde ise tek ve küçük bir anten üzerinden birçok antenin yapacağı iş yapılabilecek. 
 Geliştirilen yeni anten ile birlikte aynı kasada daha büyük ekran, daha büyük pil, daha güçlü SoC kullanımı gibi fiziksel boyuta ve ısınmaya bağlı gelişmelerin de önü açılıyor. Elbette yeni bir teknoloji olması ve mevcut teknolojinin gelecek planları, yatırımları ve çalışmaları devam ettiği ve mevcut sistemlerin buna göre yapıldığı düşünüldüğünde bu yeni anten sisteminin kullanılmasını çok yakın zamanda geniş alanda kullanıma sunulması zor gözüküyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim