Anlık Bildirim

Yeni nesil MacBook Air, USB Tip-C standardına geçebilir

Apple’ın gelecek yıl itibariyle son kez piyasaya süreceği iddiaları devam ededursun, yeni nesil MacBook Air modelinin neler sunacağına dair detaylar da netleşmeye başlıyor.

Apple’ın gelecek yıl itibariyle son kez piyasaya süreceği iddiaları devam ededursun, yeni nesil MacBook Air modelinin neler sunacağına dair detaylar da netleşmeye başlıyor. Model son dönemin modasına uymaya hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre, yeni nesil MacBook Air modelinde USB Tip-C ve Thunderbolt 3 bağlantılarını bir arada göreceğiz. Böylece Apple, bağlantı yuvası sayısını azaltarak hem maliyeti düşürecek hem de batarya gibi diğer bileşenler için biraz daha alan açılmış olacak.

Yeni Bağlantılar

USB Tip-C bağlantısını, Apple’ın ilk olarak MacBook dizüstü modelinde kullandığını görmüştük. Tek bir Tip-C bağlantısı ile kasanın inceliğine büyük katkı yapan Apple’ın, ilk gözdesi MacBook Air modeline de böyle bir strateji uygulaması bekleniyordu.

Hali hazırda standart boy USB, MegSafe ve Thunderbolt girişlerine sahip olan MacBook Air, bu sayıyı artık ikiye indirecek. USB 3.1 standardını temel alması beklenen Tip-C bağlantısı ile hem enerji aktarımı sağlanıyor, hem de 10Gbps teorik hızlarına kadar veri transferi mümkün oluyor. Tek bir girişin dezavantajı ise aksesuar seçenekleri ile göz ardı edilebiliyor.

Diğer taraftan Thunderbolt 3 girişi, MacBook Air modelinin elini bir hayli güçlendirecek. 40Gbps teorik hızlarına kadar veri transfer imkanı sunan Thunderbolt 3, uyumlu adaptörler ile birden fazla cihaza bağlantı kurabiliyor. Bunlar arasında depolama çözümleri, harici ekran kartları gibi çeşitli seçenekler mevcut.

Henüz yeni nesil MacBook Air modelinin ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor ancak Eylül ayındaki iPhone etkinliğinde veya en geç 2017 bahar ayındaki özel etkinlikte karşımıza çıkması kuvvetle muhtemel. Dönemine göre MacBook Air modelinde ya Skylake ya da Kaby Lake işlemciler yer alacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim