Anlık Bildirim

Yeni nesil PlayStation konsolu 2020 sonlarında hazır olacak

AMD’nin mevcut işlemci ve grafik mimarileri içerisindeki en iyi örnekleri kullanacağı yeni PlayStation yongasının üretimi TSMC tarafından yapılacak. Muhtemel tarih ise 2020 sonları.

Konsol üretim döngüsünün kısalması ile birlikte yeni nesil konsolların piyasaya çıkış tarihi merakla bekleniyor. Sony ve Microsoft’un yanında yeni konsollar hayat verecek yarı özel APU için de AMD’nin hazırlıkları devam ediyor.

PS5 özellikleri ve fiyatı

Gelen bilgilere göre Sony’nin yeni PS konsoluna hayat verecek AMD yongalarının en erken 2020 sonbahar döneminde hazır olması bekleniyor. Bu da yeni konsolun 2020 sonlarına doğru duyurulması anlamına geliyor.

Yeni konsollar için AMD mevcut 7nm mimarisindeki Zen 2 çekirdeklerini hazırlıyor. Bunlar zaten piyasada olan işlemciler. Diğer taraftan grafik mimarisi 7nm sürecinde Navi 20 olarak belirlenmiş. Zaten geçen yıl sonlarına doğru da Navi 20 mimarisinin konsollar için ayrıldığı ve oyunculara alt seviye Navi 12 mimarisinin sunulacağı gündeme gelmişti.

Zen 2 ve Navi 20 grafik birimi ile birlikte 24GB GDDR6 bellek barındıracak olan sistem bunun 4GB’ını kendisine ayıracak. 2TB kapasiteli özel bir depolama belleği bulunan konsolun 499$ fiyat etiketine sahip olduğu iddia ediliyor.

Yonganın paketleme ve test sürecinin Advanced Semiconductor Engineering (ASE) ile Siliconware Precision Industries (SPIL) firmaları tarafından yapılacağı belirtiliyor. Üretim tarafı ise TSMC’ye ait olacak. Kaynaklar gecikmenin sebebinin TSMC olduğunu ifade ediyor zira firma Apple ile olan özel anlaşması nedeniyle üretim bantlarının önemli kısmını ayırmış durumda. Özel yonganın verimli bir şekilde üretime geçmesi bu yüzden 2020 sonlarında olabilecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7467 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, zen 2 ve
3 etiket daha navi 20 ps5 Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim