Anlık Bildirim

Yeni nesil Volkswagen Polo, 16 Haziran'da tanıtılıyor

42 yıllık üretim tarihinde toplamda 14 milyon satışa ulaşan, Volkswagen Polo önümüzdeki hafta 6. nesile geçiş yapıyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...
Volkswagen'den yapılan resmi duyuruya göre yeni nesil Polo, 16 Haziran TSİ 12:00'da Berlin'de gerçekleştirilecek etkinlikle dünyaya tanıtılacak. Bu ayın ilerleyen günlerinde üretime girecek olan araç kardeş modeli Seat Ibiza'nın da olduğu gibi Volkswagen Grubunun MQB A0 platformu üzerine inşa edilecek.
Daha önce pek çok kez hafif kamuflajlı olarak karşımıza çıkan yeni Polo'da eskisine oranla çok fazla bir tasarımsal değişim bulunmayacak. Güncel modele oranla ölçülerinin büyümesi beklenirken, bu durum sonucunda yeni Polo'nun daha geniş bir iç alan sunacağını söyleyebiliriz.
Markanın 3 ve 4 silindirli motorlarının yer alacağı yeni araçta 1.5 litrelik TSI Evo 130 bg ve 150 bg'lik motorların yanı sıra 1.0 litrelik 115 beygirlik motorun da yer alması bekleniyor. Daha önceden de olduğu gibi Volkswagen amblemini taşıyan Polo'nun Seat Ibiza'ya göre daha iyi bir iç malzeme kalitesine sahip olacağını bekleyebiliriz. Boyut olarak öncesine oranla araç her ne kadar büyüyecek olsa da yeni platformun getirisi olarak daha hafif olacak.
Geçtiğimiz haftalarda Ford'un yeni Fiesta ST'yi tanıtmasına karşılık olarak yeni Polo GTI'ın da yakın bir tarihte karşımıza çıkması beklenirken, yeni hot hatch'te daha önce Golf GTI'da yer alan 2.0 litre 200 beygirlik motorun bulunacağı iddia ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6856 kez okundu.
39 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vw, volkswagen polo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim