Anlık Bildirim

Yerli imkânlarla ‘kendini onaran zırh teknolojisi’ geliştirildi

Milli savunma sanayiye yönelik gelişmeler devam ediliyor. Bu defa yerli imkanlarla kendini onaran zırh üretildi. Ürünü yurt dışından aldığımız zaman bir takım müdahaleler oluyordu.

Yerli imkânlarla ‘kendini onaran zırh teknolojisi’ geliştirildi Tam Boyutta Gör

Savunma sistemlerimiz için çoğunlukla ABD ve Fransa’dan satın alınan kendini onaran zırh-kaplama teknolojisini Bilkent Üniversitesi öğrencisi Enis Yaşar ilk defa yerli imkânlarla geliştirdi.
Kendini onaran balistik yapıdaki kaplama, kara araçlarının yakıt muhafaza bölümlerine uygulanıyor. Kaplama, muharebe esnasında yakıt tanker ya da tankına isabet eden şarapnel ve kurşun deliklerini bir saniyenin altında bir sürede onararak yakıtın dışarı akmasını engelliyor. Kendini onarma işlemi balistik koruma isteyen her türlü araca entegre edilebiliyor.
İki farklı katmanlarda duran polimerler, kaplamanın içerisinde delik oluştuğu zaman deliğin içerisine geçiyor ve kimyasal tepkimeye giriyor. Kimyasal tepkime sonucunda polimerler şişiyor ve katılaşarak deliği kapatıyor.

Yurt Dışına Bağımlılığımız Bitti 

Enis Yaşar’ın sözlerine göre kendini onaran kaplamayı yurt dışından satın aldığımız zaman üretici ülkeler ürünün nerede ve nasıl kullanılacağına karışabiliyordu. 'Şurada kullanmayacaksın', 'şunlarla savaşırken bunu kullanamazsın' diyebiliyordu. Kendi geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde yurt dışına bağımlılığımız bitti.

Bu teknoloji ilk olarak  Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın açtığı Akaryakıt Tankeri (AKTAN) Projesi ile Milli Muharebe Tankı (ALTAY) projelerinde kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6104 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sistemleri, milli savunma sanayi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim