Anlık Bildirim

Youtube, hikayelere arka plan değiştirme özelliği getirdiğini duyurdu

Youtube geçtiğimiz aylarda hikayeler özelliği ile kanal sahiplerinin kısa video ve fotoğraflar paylaşabilmesini sağlamıştı. Şimdi ise hikayelere arka plan seçenekleri ekleniyor.
Kısa bir süre önce hikayeler özelliğini aktif duruma getiren Youtube, şimdi de bu özelliği geliştirmek için çalışıyor. Beta testlerine başlanan yeni özellikle beraber artık hikayelerinize kolay bir şekilde arka plan ekleyebileceksiniz.

Yeşil ekran kullanılmadan arka plan değiştirilebiliyor 

Youtube'un bu yeni özelliği derinlik alıglama teknolojisi kullanmadan, ön planı ve arka planı başarılı bir şekilde birbirinden ayırıyor. Normalde bu tür bir işlemin yapılabilmesi için Yeşil Ekran (Green Screen) kullanılarak arka planın temizlenip, montaja hazır hale getirilmesi gerekiyor. Bu da teknik bilgi gerektireceği için, kullanıcılar açısından uygulamaya geçirilmesi zor bir yöntem.
Google tüm bu işlemlere gerek kalmadan, saniyeler içinde arka planı değiştirmenize olanak sağlayan özelliği, Youtube Hikayeler'e eklediğini duyurdu. Şu an için sınırlı kullanıcıya hizmet veren bu özelliğin yakında tüm kullanıcılar açılacağı da belirtildi.
Şimdi herkesin merak ettiği soruya gelelim. Acaba önümüzdeki süreçte Google bu harika özelliğin, Youtube videolarına uygulanabilmesı için de bir çalışma yapacak mı? Herhangi bir teknolojiye gerek kalmadan Youtuber'lar videolarının arka planını değiştirebilecekler mi? Gelişmeleri hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim