Anlık Bildirim

AB, Apple'ı USB-C şarj hızını sınırlamaması için uyardı: "iPhone 15 satışları yasaklanır"

Apple'ın iPhone 15 serisinde USB-C bağlantı noktasına yer vereceği ancak MFi sertifikası olmayan kablolarda şarj hızını sınırlayacağı söyleniyordu. Avrupa Komisyonu duruma müdahale etti.
AB'den Apple'a USB-C uyarısı: 'iPhone 15 satışları yasaklanır' Tam Boyutta Gör
Avrupa Birliği geçtiğimiz yıl, kablolu şarj özelliğine sahip neredeyse tüm elektronik cihazların USB-C bağlantı noktasıyla donatılmasını zorunlu kılan bir yasa çıkarmıştı. Şirketlerin söz konusu yasaya uymak için 28 Aralık 2024 tarihine kadar süresi var.

Piyasaya sürdüğü cihazlara yönelik aksesuar satışından astronomik kâr elde eden Apple'ın da bu mevzuata ayak uydurması gerekecek. Bu kapsamda şirketin Lightning'den USB-C'ye geçişi bu yılın sonlarında piyasaya süreceği iPhone 15 serisiyle erkenden yapması bekleniyor.

AB'den Apple'a USB-C uyarısı: 'iPhone 15 satışları yasaklanır' Tam Boyutta Gör

AB, Apple'ı şimdiden uyardı

Şubat ayında Çinli kaynaklar Apple'ın USB-C'ye Lightning benzeri bir kimlik doğrulama çipi yerleştireceğini ve MFi sertifikası olmayan USB-C kablolarında şarj ve veri aktarım hızını sınırlamayı planladığını bildirmişti. Avrupa Komisyonu şimdiden bu senaryoyu ortadan kaldıracak bir adım attı.

Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, Mart ayında Apple'a bir mektup göndererek şirketi bu konuda uyardı. Breton, USB-C kablolarının işlevselliğinin sınırlandırılmasına izin vermeyeceklerini ve bunun AB'de iPhone satışlarının yasaklanmasına neden olacağını bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6717 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kablo, ab ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim