Anlık Bildirim

AB'den Netflix'e ilginç teklif: Yayın kalitesini düşürün

İç Pazar'dan sorumlu Avrupa Birliği temsilcisi Thierry Breton, Netflix yayın kalitesinin koronavirüs krizi süreci boyunca düşürülmesini istedi.

AB'den Netflix'e ilginç teklif: Yayın kalitesini düşürün Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği İç Pazar ve Hizmetler Temsilcisi Thierry Breton, bugün Netflix'e ilginç bir öneride bulunarak yayın kalitesinin düşürülmesini istedi. Koronavirüs salgını sonrasında internet kullanımının zirve yaptığını belirten Breton, kriz süresince internet stabilitesini korumak amacıyla Netflix ve YouTube gibi servislerin yayın kalitelerini düşürmesi gerektiğini söyledi.

Netflix CEO'su Reed Hastings ile yaptığı görüşmeden bahseden Thierry Breton,"COVID-19'u yenmek için evde kalıyoruz. Bu anlamda evden çalışma ve streaming servislerinin yardımı büyük, ancak altyapı sistemlerimiz zorlanıyor olabilir. Herkesin internet ulaşımını güvence altına almak için, HD gerekli olmadığında SD'ye geçiş yapalım." sözlerini kullandı. 

Koranavirüs krizi nedeniyle milyonlarca insan şu anda evlerinden mümkün olduğunca çıkmamaya çalışıyor. Dolayısıyla Netflix ve YouTube gibi servisler hiç olmadığı kadar yüksek trafik çekmeye başladı. Bugün yayınlanan bir raporda, Netflix'in dünya geneli trafiğinin yaklaşık %50 arttığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Netflix tarafından henüz net bir cevap verilmedi. Reed Hastings ve Thierry Breton'un tekrar bir görüşme yapacağı belirtiliyor ancak yine de yayın kalitesini düşürme konusunda Netflix'in herhangi bir adım atması beklemiyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10182 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, koronavirüs ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim