Anlık Bildirim

Bir darbe daha! TSMC artık Çin’e ekipman satmakta özgür

Yonga teknolojilerine erişim konusunda Çin’e ağır ambargolar uygulayan ABD, müttefiklerini çileden çıkarttı. Güney Kore ve Tayvan büyük itirazlar sonucunda ambargoyu delmeyi başardı.
ABD ambargo Tam Boyutta Gör
Yıllardır yonga teknolojilerinde geri kalması için Çin’e ağır ambargolar uygulayan ABD, müttefik ülkelerden gelen yoğun tepkiler sonrası geri adım atmaya başladı. Güney Kore’nin ardından Tayvan da ihracat izni aldı.

TSMC artık özgür

ABD’nin uyguladığı Çin’e yönelik yonga ekipmanı ihracatında onay belgesi prosedürü, global yonga ticaretine büyük darbe vuracağı gerekçesiyle Samsung, SK hynix gibi firmalar tarafından eleştiriliyordu. ABD geçen hafta bu iki firmaya Çin’deki üretim tesislerine yönelik olarak modern ekipman ihracatı yapmalarına yönelik ekstra izin sağlamıştı.

Bu hafta da TSMC firmasının ihracat için sınırsız izin aldığı haberleri geldi. Bundan sonra TSMC de Çin’deki tesislerine ekipman ihraç ederken ayrı bir izin almaya gerek duymayacak. Firmanın Şangay ve Nanjing gibi şehirlerde gelişmiş yonga tesisleri bulunuyor. Bu sayede tesislerinde kesintisiz bir şekilde faaliyetler devam edecek. TSMC’nin hisseleri bu haber sonrasında haftayı yükselişle kapattı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16049 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, ambargo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim