Anlık Bildirim

Amerika'da Apple Watch satışları ve değişim programı durduruldu

Apple Watch ithalat yasağı 25 Aralık 2023’ten sonra yürürlüğe girecek. Apple, yasak süresi boyunca garanti dışı kalan Apple Watch modellerini onaramayacak. Yani değişim olmayacak. İşte detaylar:
apple watch satışları durduruldu garanti dışı saatler onarılmayacak Tam Boyutta Gör
Amerika Apple Online Store’da Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 satışları resmen durduruldu. Yalnızca Apple Watch SE modeli satışta. Mağaza içi satışlar da 24 Aralık’tan sonra son bulacak. Daha da önemlisi garanti kapsamı dışındaki Apple Watch’lar (kanda oksijen düzeylerini ölçen Apple Watch Series 6 ve daha yeni modeller) onarılamayacak. Apple Watch’a zarar veren kullanıcılar donanım değişim programının başlayacağı günü bekleyecek. Yazılım bazlı onarımlar sürecek.

Garantisi devam eden saatler için değişim sürecek

Garanti kapsamındaki Apple Watch modellerinin değiştirilmesine izin verilecek. Buna hem yeni cihaz için standart bir yıllık garanti hem de uzatılmış AppleCare garantisiyle korunan cihazlar dahil. Yasaklamanın yürürlüğe girmesinden sonra müşteriler, değişim talebinde bulamayacak ancak kayış gibi aksesuarları değiştirebilecek.

İthalat yasağı 25 Aralık'ta yürürlüğe giriyor

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, kandaki oksijeni algılama teknolojisine sahip Apple Watch'ların ithalatını durdurma kararı aldı. Bu, Apple'ın saatleri üretildikleri denizaşırı ülkelerden Amerika’ya getiremeyeceği anlamına geliyor. Ekim ayında ITC, Apple'ın tıbbi cihaz şirketi Masimo'ya ait kan oksijeni patentlerini ihlal ettiğini söylemişti. Yasak 25 Aralık’ta yürürlüğe girecek.

Beyaz Saray'ın devreye girip yasağı veto etmesi durumunda Apple satışların durdurulmasını önleyebilir ancak bu henüz gerçekleşmedi. Beyaz Saray'ın karar vermek için 25 Aralık’a kadar süresi var.

Yazılım güncellemesi hazırlanıyor

Apple, Apple Watch'un kandaki oksijeni algılama algoritması için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor. Şirkete göre Apple Watch'un mağaza raflarına geri getirilmesi için bu yeterli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim