Anlık Bildirim

ABD’de bir hastane aşı olmayanlara organ nakli yapmayacağını açıkladı

ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan ve UCHealth’e bağlı olan bir hastane, aşı olmayan insanlara organ nakli yapmayacağını açıkladı. Bu karar ülke çapında büyük tepkiyle karşılaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado eyaletinde bulunan sağlık sistemine (UCHealth) bağlı olan bir hastanenin COVID-19 aşısı olmamış insanlara organ nakli yapmayacağı ortaya çıktı. Bu haberin ardından UCHealth eleştiri yağmuruna tutuldu.

ABD’de bir hastane aşısız insanlara organ nakli yapmayacak Tam Boyutta Gör

Washington Post’un bir haberine göre Colorado Eyalet Temsilcisi Tim Geitner, bir kadının bu konuda kendisine ulaştığını belirtti ve UCHealth’in bu kararını eleştirdi. Geitner’e göre aşılanmamış olan bu kadın böbrek nakli için hastaneye gitti. Ancak hastane yetkilileri ona 30 gün içinde aşı olup tekrar gelmesi gerektiği, aksi takdirde organ naklinin reddedileceğini belirttiler.

UCHealth bu durumla ilgili, nadir bulunan organların “yaşama ihtimali daha fazla” insanlara verilmesinin daha doğru olacağını belirten ifadelerde bulundu. Ayrıca açıklamalarda, bu politikanın ülke genelinde yaygınlaşmaya başlayacağı ifade edildi.

ABD’de bir hastane aşısız insanlara organ nakli yapmayacak Tam Boyutta Gör

Tartışmalara yol açan bu tarz bir karar duyulmamış bir şey değil. Normalde de organ nakli yaptırmak isteyen insanların çoğunun bu prosedürlerden yararlanabilmek için belli şartları yerine getirmesi gerekiyor; buna bazı aşıları yaptırmak da dahil.

“Organlar boşa gitmemeli”

UCHealth sözcüsü Dan Weaver de bu durumu örnek göstererek mantıklı bir karar alındığını belirtti. Weaver, böbrek nakli yaptıran COVID-19’lu insanlarda ölüm oranının %20 ila %30 arasında olduğunu ifade etti. Bu sebeple de organların boşa gitmemesi için böyle bir kararın verilmesinin gerektiğini vurguladı.

ABD’de bir hastane aşısız insanlara organ nakli yapmayacak

Ülke çapında birçok insan bu politikayı eleştiri yağmuruna tutsa da UCHealth’in bu karardan vazgeçmesi beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim