Anlık Bildirim

ABD’deki çalışanların yarısı aşı zorunluluğunu destekliyor

The Associated Press’in Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptığı bir ankete göre ülkedeki çalışanların yarısı, iş yerlerinde aşı ve maske zorunluluğu olmasını destekliyor.

The Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bir anket sonucunda iş yerlerindeki aşı zorunluluğu hakkında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

ABD’deki çalışanların yarısı aşı zorunluluğunu destekliyor Tam Boyutta Gör

12-16 Ağustos tarihlerinde yapılan anket sonucunda, uzaktan çalışanların %59’unun iş yerlerine döndüklerinde aşı zorunluluğu istediği, şu an hâlihazırda iş yerinde çalışanların da %47’sinin iş yerlerinde aşı zorunluluğunu desteklediği ortaya çıktı. Her iki kategoride de yanıt verenlerin yalnızca dörtte biri aşı zorunluluğuna karşı çıktı.

Oranlar, FDA’nın Pfizer/BioNTech aşısına tam onay vermesinin ardından yayınlandı. Uzmanlara göre FDA’nın onayının ardından bu oranların daha da yükselme ihtimali bulunuyor.

ABD’deki çalışanların yarısı aşı zorunluluğunu destekliyor Tam Boyutta Gör

Maske zorunluluğu da destekleniyor

Ayrıca Associated Press, katılımcılara maske zorunluluğunu destekleyip desteklemediklerini de sordu. Çıkan sonuçlar benzerdi: Şu an yüz yüze çalışanların %50’si maske kullanımını desteklerken %29’u buna karşı çıktı. Uzaktan çalışanların ise %59’u iş yerlerinde maske zorunluluğunu desteklediklerini ifade etti.

FDA’nın Pfizer/BioNTech aşısına tam onay vermesi iş yerlerine aşı zorunluluğu getirmek isteyen işverenlerin önündeki yasal bir engeli ortadan kaldırdı. Bunun sonucunda da birçok işverenin artık iş yerlerine aşı zorunluluğu getirmesi beklenmeye başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim