Anlık Bildirim

ABD, eylül ayında 3.doz “takviye” aşılarına başlayacak

ABD yönetimi, Delta virüsünden kaynaklanan vakaların artması ve aşıların etkilerinin azalma ihtimali sebebiyle yapılacak olan “takviye” aşıların eylül ayında yapılmaya başlanacağını açıkladı.

Biden yönetiminin dün yaptığı açıklamaya göre Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herkesin “güçlendirici” olarak nitelendirilen üçüncü doz aşıya ihtiyacı olacak. Sağlık yetkililerine göre üçüncü doz aşılar 20 Eylül’den itibaren yapılmaya başlanacak.

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Moderna ve Pfizer aşısı olan insanların ilk aşılarından 8 ay süre geçmesi şartıyla üçüncü dozu olabileceğini ifade etti. Eylül ayında başlanacak aşılar ilk olarak, erken aşılananlara, huzurevi sakinlerine ve sağlık çalışanlarına uygulanacak.

ABD, eylül ayında 3.doz “takviye” aşılarına başlayacak Tam Boyutta Gör

Sağlık yetkilileri yaptıkları ortak bildiride, “Önümüzdeki aylarda, özellikle yüksek risk altında olan insanlarda ve erken aşılanmış insanlarda koruma oranı azalabilir. Bu yüzden takviye olarak üçüncü doz aşı uygulanacak.

Üçüncü doz aşılar şu an için sadece Moderna ve Pfizer aşısı olanlarda uygulanacak. Johnson&Johnson aşısı için takviye doz gerekip gerekmediği de önümüzdeki haftalarda belli olacak.

DSÖ: Takviye aşıya gerek yok

Dünya Sağlık Örgütü ise Covid-19 salgınına karşı takviye aşıya gerek olmadığını düşünüyor. DSÖ’ye göre takviye aşılara başlanmadan önce dünya üzerinde bulunan tüm yüksek riskli insanların aşılarının tamamlanması gerekiyor.

ABD, eylül ayında 3.doz “takviye” aşılarına başlayacak Tam Boyutta Gör

DSÖ temsilcisi Soumya Swaminathan Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Bugünkü veriler ilave aşılara gerek olmadığını gösteriyor.”

DSÖ danışmanı Bruce Alyward ise, “Dünyada yeterince aşı var. Zengin ülkeler, ilave aşı yapmaya başlamadan önce dünya üzerindeki yüksek risk grubundaki insanların aşılanmasını düşünmeli.”

Kaynakça https://www.theverge.com/2021/8/18/22628799/covid-vaccine-booster-biden-moderna-pfizer-fda-cdc https://tr.euronews.com/2021/08/18/abd-3-doz-icin-yesil-s-k-yakt-dso-gerek-yok-dedi-dso-icin-oncelik-tum-dunyadaki-risk-grupl Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim