Anlık Bildirim

ABD, Honor'u kara listeye almayı düşünüyor

ABD tarafından kara listeye alınan Çinli üretici Huawei Honor markasını satmıştı. Ancak ana şirketten ayrılan Honor da yakın gelecekte yaptırımlardan etkilenebilir.

ABD, Honor'u kara listeye almayı düşünüyor Tam Boyutta Gör

Basında çıkan haberlere göre, Pentagon ve ABD Enerji Bakanlığı, Honor'un faaliyetlerini sınırlamayı planlıyor. Ancak diğer departmanlar buna karşı çıkıyor ve herhangi bir fikir birliğine varılmazsa, gelen bilgilere göre nihai kararın ABD Başkanı Joe Biden tarafından verilmesi bekleniyor.

Huawei, Mayıs 2019'da kara listeye alındı ve Google dahil ABD şirketlerinin Huawei ile iş yapması yasaklandı. O zamanlar Honor, Huawei'nin bir alt markasıydı ve şirket her iki marka altında elektronik cihazlar üretiyordu. 2020'de Huawei, markayı yaptırımlardan kurtarmak için Honor'u sattı.

Ancak şimdi bazı ABD bakanlıkları Honor'u kara listeye eklemeyi planlıyor. Washington Post'ta yayınlanan bir habere göre, Savunma ve Enerji Bakanlıkları şirkete karşı yaptırımlar için bastırıyor.

ABD, Honor'u kara listeye almayı düşünüyor Tam Boyutta Gör

Honor'un yasaklanma fikri tartışma yarattı

Öte yandan Ticaret Bakanlığı ve hatta Dışişleri Bakanlığı bile Honor'un faaliyetlerini engellemeye gerek görmedikleri için böyle bir tedbire karşı çıkıyorlar. Görünüşe göre Honor'un kaderi Başkan Joe Biden tarafından belirlenecek.

ABD makamları Honor'un Amerika Birleşik Devletleri için bir güvenlik tehdidi olabileceğine inanıyorlar. Huawei'ye göreyse, ABD kara listesinde olmak Honor'un işini son derece olumsuz etkileyecek.

Karara karşı çıkanlar, Honor'un nükleer malzeme veya bileşen üretmediğini, 5G ağ altyapısı olmadığını ve cihazlarının ABD'de satılmadığını, bu nedenle markanın ABD şirketleriyle ticaret yapmasını yasaklamanın bir anlamı olmadığını savunuyor. Onlara göre bu durum Çin'e değil, ABD ekonomisine daha fazla zarar verecek.

Kaynakça https://www.androidauthority.com/honor-entity-list-3027551/ https://www.washingtonpost.com/national-security/huawei-honor-security-export/2021/09/19/6d49d27c-17ef-11ec-b976-f4a43b740aeb_story.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim