Anlık Bildirim

Airbus, saç kurutma makinesi kadar ses çıkaran hava taksisini tanıttı

Airbus, uçarken saç kurutma makinesinden daha düşük gürültü seviyesine sahip, dört kişilik yeni sıfır emisyonlu eVTOL'ünü tanıttı. Hava taksisinin özellikleri neler?
Airbus, ultra sessiz hava taksisini tanıttı Tam Boyutta Gör
Airbus, uçarken saç kurutma makinesinden daha düşük gürültü seviyesine sahip, dört kişilik yeni sıfır emisyonlu eVTOL'ünü tanıttı. Proje ile gelecekte şehir içindeki uçuşlarda kullanılacak drone'ların yarattığı gürültü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Yapımı neredeyse beş yıl süren prototip, 80 km uçuş menzilini ve 120 km/saat seyir hızını hedefliyor. Airbus'ın en son prototipi olan CityAirbus NextGen, Almanya'nın Donauwörth kentinde eVTOL'lere yönelik sistemlerin test edilmesi için inşa edilen yeni CityAirbus test merkezinin açılışında tanıtıldı ve bu yıl ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

CityAirbus NextGen, yolcu taşımacılığı, tıbbi hizmetler ve ekoturizm de dahil olmak üzere büyük şehirlerdeki çeşitli seyahatler için tasarlanmış elektrikli dikey kalkış yapabilen bir araç. Airbus, modeli dünya çapında uçurmak için operatörler ve havayollarıyla ortaklık kuracağını ve İtalya, Almanya, Norveç ve Japonya'nın yanı sıra Latin Amerika'daki bölgelerde de uçuş yapmayı planladığını açıkladı.

CityAirbus ilk etapta bir pilot tarafından uçurulacak olsa da gelecekte otonom uçuşu mümkün kılabilecek operasyonel bir otomatik uçuş moduyla donatılacak.

Airbus, ultra sessiz hava taksisini tanıttı Tam Boyutta Gör
120 km/saat seyir hızı seyir hızına ulaşabilen uçak, 2 ton ağırlığa ve 12,2 metre kanat açıklığına sahip. Uçak aynı zamanda, V şeklinde bir kuyruğa, sabit kanatlara, 16 elektrik güç ünitesi ve 8 elektrikli pervaneye sahip dağıtılmış bir elektrikli tahrik sistemine sahip.

Airbus, 2021'de NextGen tasarımını tanıttığında, aracın uçuş sırasında 65 desibelin altında ve iniş sırasında ise 70 desibelin altında gürültü seviyesine sahip olacağının sözünü vermişti. Bu değerler, saç kurutma makinesinin veya elektrikli süpürgenin gürültü seviyesiyle eşdeğer. Başka bir eVTOL geliştiricisi Joby Aviation'ın da uçarken normal bir konuşma kadar (45 desibel) ses çıkaran hava taksisi projesi bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6961 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
eVTOL, hava taksisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim