Anlık Bildirim

Akıllı yolun fiber altyapısı tamamlandı

Akdeniz Sahil Yolu akıllanıyor. Akdeniz Sahil Yolu'nun fiber altyapısı tamamlandı. Yolun akıllı teknolojilere kavuşması sağlanacak.

Akıllı yolun fiber altyapısı tamamlandı Tam Boyutta Gör

Yeni nesil ulaşım teknolojilerinin hayata geçirilmesi amacıyla pilot uygulama olarak başlatılan “Akıllı Yol” projesinde ilk aşama tamamlandı.

Akıllı Yol Pilot Uygulaması kapsamında Akdeniz Sahil Yolu'nun 505 kilometrelik kesiminde fiber optik altyapı kurulumu tamamlandı. Kurulacak sistemlerin yönetiminin yapılacağı Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi binasının yapımı da tamamlandı. Fiber altyapı sayesinde rota üzerinde devreye alınması planlanan akıllı sistemler birbirine hızlı ve kesintisiz bir şekilde veri aktarabilecek.

Akıllı ulaşım sistemlerinin hayata geçirilmesi amacıyla merkezde ve sahada kullanılacak bileşenlerin ihalesinin 2020 yılında yapılması planlanıyor. Bu bileşenlerin devreye alınması ve yazılımsal altyapının tamamlanmasının ardından Türkiye, akıllı yoluna kavuşacak. Pilot uygulama kapsamında Akdeniz sahil yolu akıllandırılacak ancak sistemin Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanıyor. Yolun hangi “akıllı özelliklere” sahip olacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8586 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akdeniz sahil yolu, akıllı yol ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim