Anlık Bildirim

Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi: Bayraktar TB3'ün uçuş tarihi açıklandı

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Akıncı TİHA, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Akıncı TİHA'nın faydalı yük taşıma kapasitesinin geliştirildiği açıklandı.

Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi Tam Boyutta Gör

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. Akıncı TİHA dev boyutlarıyla TSK envanterindeki diğer insansız hava araçlarından ayrılıyor. Dev boyutları sayesinde daha fazla faydalı yük taşıma kapasitesiyle öne çıkıyor.

Akıncı TİHA’nın geliştirme çalışmalarına 2017 yılında başlandı ve ilk uçuşunu 2019’da yaptı. 1350 kg faydalı tük taşıma kapasitesine sahip olması planlanan insansız hava aracının kabiliyeti artırıldı ve 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesine ulaştı. Yakın zamana kadar Akıncı TİHA’nın 1350 kg yük taşıma kapasitesine ifade olduğu ifade edilirken bugünkü teslim töreninde Baykar Teknoloji CEO’su Selçuk Bayraktar tarafından 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olduğu açıklandı. Kalkış ağırlığı 6 ton olarak güncellendi.

Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi Tam Boyutta Gör

Teslimat töreninde 4 adet Akıncı TİHA sergilendi ancak kaç adet teslimat yapıldığı açıklanmadı. Anlaşma gereği Akıncı TİHA’yı kullanacak operatörlere ve teknisyenlere eğitim verildi. Bugünkü törende 125 kursiyerin mezuniyeti kutlandı.

Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi Tam Boyutta Gör

Bayraktar TB3 ve MİUS uçuş tarihi açıklandı

Baykar Teknoloji CEO’su Selçuk Bayraktar, teslimat töreninde Baykar’ın yeni ürünlerinin uçuş tarihini açıkladı. Bayraktar TB3 İHA önümüzdeki yıl, Milli Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) 2023 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

Akıncı TİHA özellikleri

Akıncı TİHA, Bayraktar TB2’ye göre daha uzun ve daha geniş yapıya sahip. Büyük boyutunun avantajıyla daha fazla mühimmat taşıyor ve daha yüksek irtifada uçabiliyor. Havada kalış süresi ise Bayraktar TB2’ye göre 3 saat daha kısa. Bayraktar TB’de bulunan otonom uçuş, otonom taksi, otonom park, rota takibi, çapraz yedekli YKİ sistemi gibi yazılımsal özelliklerin tamamına Akıncı’da da yer veriliyor.

20 metre kanat açıklığı ve 1500 kilogram faydalı tük taşıma kapasitesine sahip. 24 saat havada kalabiliyor ve 40 bin feet irtifaya ulaşabiliyor. 2 adet 750 HP veya 2 adet 450 HP turboprop motor konfigürasyonuyla uçuyor. 750 HP motorlar ile seyir hızı 130 knots, maksimum hızı 195 knots. Akıncı’nın daha hafif ve daha uzun sürede havada kalacak versiyonu olan Akıncı-C’nin TUSAŞ tarafından üretilen yerli motorla uçması planlanıyor.

AKINCI TİHA, SOM seyir füzesi gibi stratejik hedefler için geliştirilen milli mühimmatları da atabilme yeteneğiyle büyük bir güç çarpanı olacak. Burun kısmında bulunacak yerli üretim AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olacak olan Bayraktar AKINCI, kanat altında taşıyacağı TÜBİTAK SAGE tarafından milli olarak geliştirilen Gökdoğan ve Bozdoğan hava-hava mühimmatları ile harekât icra edebilecek. EO/IR kamera, AESA radarı, Görüş Hattı Ötesi (uydu) haberleşme ve elektronik destek sistemleri gibi kritik yükler taşıyacak olan hava aracı gelişmiş yapay zekâ özelliklerine de sahip olacak. AESA sayesinde zorlu hava koşullarında bile görüntü aktarabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10353 kez okundu.
37 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, akıncı tiha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim