Anlık Bildirim

Alibaba, yapay zeka faaliyetlerini artıyor!

Teknoloji devi Alibaba, Çin’deki kısıtlamaların gevşetilmesinin ardından yeni yapay zeka modelini genel kullanıma açtı. Şirketin yeni yapay zekasının, ChatGPT ile benzerlikler taşıdığı ifade edildi.
Alibaba, yapay zeka faaliyetlerini artıyor! Tam Boyutta Gör
Alibaba, "Tongyi Qianwen" adlı yapay zeka sistemini duyurdu. Yeni yapay zeka sisteminin Çin genelinde kamu ve kurumsal erişime açık olacağı belirtildi. Lansman, Çin’de yetkililerin yapay zeka sistemleri için başvuruları kabul etmesinin ardından geldi.

Tongyi Qianwen’in İngilizce ve Çince metinler üzerine eğitilmiş ChatGPT benzeri bir dil modeli olduğu ifade edildi. Alibaba’nın yapay zeka modelinin ChatGPT4’ün 10 katı parametre ile eğitildiği iddia edildi. Alibaba, daha önce Tongyi Qianwen mimarisine dayanan iki adet 7 milyar parametreli açık kaynak modeli yayınlamıştı. Tongyi Qianwen, beta test aşamasında yalnızca sınırlı bir kullanıcı grubunun kullanımına sunulmuştu.

Çin hükümeti, haziran ayında kamuya açıklanan tüm yapay zeka teknolojilerinin incelenmesi gerektiğini bildirmişti. Hükümetin yapay zeka ile ilgili kuralları 15 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Baidu, Tencent, TikTok ve ByteDance dahil olmak üzere önde gelen Çinli şirketlere onay verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim