Anlık Bildirim

Dünyanın ilk temiz enerji ile jet yakıtı üreten tesisi Almanya'da açıldı

Almanya hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir törenle yeni bir tesis açıldı. Bu tesis; su, karbondioksit ve elektrik kullanarak jet yakıtı üreterek daha temiz bir üretim sağlayacak.

Almanya’da su, karbondioksit ve elektrik kullanarak jet yakıtı üreten bir tesis açıldı. Hükümet tarafından yapılan bir törenle açılan tesis daha temiz bir üretim sağlamayı amaçlayacak.

Su ile yakıt üretilecek Tam Boyutta Gör

The Associated Press’in haberine göre açılan yeni tesis, sera gazı emisyonlarını azaltarak havacılık endüstrisini daha temiz hâle getirmeye çalışan Alman hükümetinin girişimlerinin bir parçası olarak açıldı. Tesiste, yakınlarda bulunan rüzgâr çiftliklerinden gelen elektrik, suda bulunan hidrojen ve atmosferik karbondioksit birleştirilerek Sentetik uçak yakıtı (kerosen) üretilecek.

Uzmanlara göre bu tesis dünyada “sıfır karbon emisyonlu” sentetik uçak yakıtı üretecek olan ilk yer olarak kayıtlara geçti.

Tesisten görüntüler

Alman hükümetine göre bu tesis, havacılık endüstrisinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarının %2,5’ini ortadan kaldırmaya yönelik bir adım olarak kuruldu. Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze törende yaptığı açıklamalarda, “Kömür, petrol ve doğalgaz yakma dönemi sona eriyor. Geleneksel yakıt yerine, iklime zarar vermeyen yakıtlara geçiş yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Üç haftada 8 varil yakıt üretilecek

Ancak temiz yakıta geçiş biraz süre alabilir. Associated Press’e göre tesis, her üç haftada bir küçük bir yolcu uçağını doldurmaya yetecek kadar, yaklaşık sekiz varil,  sentetik yakıt üretebilecek. Ticari uçuşlarda ise yıllık 95 milyar galona yakın yakıt kullanılıyor. Bu da tesiste üretilecek olan yakıtın şu an için pek yeterli olmadığını gösteriyor.

Almanya’da su kullanarak jet yakıtı üreten tesis açıldı Tam Boyutta Gör

Yine de uzmanlar, temiz havacılık teknolojisine yapılan büyük yatırımları görmenin umut verici olduğunu söylüyor. Eğer üretimde yeterli seviyeye ulaşılırsa, iklim değişiklikleri ile mücadelede büyük bir fark yaratılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim