Anlık Bildirim

Almanya yeni seyahat şartlarını açıkladı

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın yeni açıklamasına göre iki doz Covid-19 aşısı yaptıranlar için Almanya'ya seyahat yasağı kaldırılacak. Ancak bazı istisnalar var.

Almanya'nın yeni seyahat şartları

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın yeni aldığı karara göre 25 Haziran tarihinden itibaren Avrupa Birliği dışındaki bütün ülkelerden gelen ziyaretçilerden iki doz aşı olanlar için seyahat yasağı kaldırılacak. Ancak bu karar sadece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşılarından yaptıranları kapsayacak. 

Karara göre yolcuların Almanya'ya girişlerden en az 14 gün önce yaptırdığına dair ilgili ülkenin sağlık alanındaki resmi otoritelerinden bir belgeyi ibraz etmeleri gerekli. Ancak virüsün tehlikeli varyantlarının görüldüğü ülkelerde kısıtlamalar devam edecek. Yani örneğin tehlikeli delta varyantının görüldüğü Hindistan'da yasaklar ne olursa olsun devam edecek şimdilik. 

Almanya geçtiğimiz hafta, Covid-19 salgını nedeniyle "riskli" ilan ettiği ve haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının 200’ün altında olan bölgelere 1 Temmuz’dan itibaren genel seyahat uyarısını kaldıracağını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8759 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
almanya, kovid ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim