Anlık Bildirim

Amazon ve GoPro taklitçilere savaş açtı

Amazon platformu üzerinde sahte GoPro aksesuarlarının giderek artması firmayı harekete geçirdi. Amazon ve GoPro sahte aksesuar satan Çinli işletmelere dava açtı.

GoPro sahte ürünler

Orijinal ürünlerin belki de en büyük problemi taklit ürünlerle başa çıkmak. Ağırlıklı olarak Çinli üreticilerin sahne aldığı taklit ürünler orijinali satın almak isteyen tüketicileri kandırarak zarara uğratmak amacını güdüyor. 

Amazon ve GoPro iş birliği

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon yüz milyonlarca ürüne ev sahipliği yapıyor ve haliyle taklit ürünlerle mücadele edebilmek oldukça zor. Taklit ürünler için bir görev birimi kuran firma, taklit ürün şikayetlerini tüm ürünlerin on binde biri seviyesine kadar indirmeyi başardı. Zaman zaman ünlü firmalarla iş birliği yaparak da taklit ürünleri tespit etmeye çalışıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda Valentino and Ferragamo, Asmodee, YETI, Dutch Blitz gibi pek çok marka ile ortaklık yapan Amazon şimdi de GoPro ile dirsek temasına geçti. GoPro’nun 3-Way ve The Handler aksesuarlarının taklitlerini satan bir grup Çinli işletme dava konusu oldu. 

GoPro işletmelerin bu popüler aksesuarların taklitlerini yaparak tüketiciyi kandırma ve markayı zarara uğratma amacında olduklarını belirtiyor. Bu taklit ürünlerde orijinale göre dış görünümde bir farklılık yok ancak bazı küçük kısımlarda renk farklılığı ile ayırt etmeyi zorlaştırıyor. 

GoPro taklitlerinin mağazada ne kadar olduğu konusunda bir bilgi yok ancak miktarı Amazon’u harekete geçirmeye yetmiş gibi duruyor. Daha önce de Amazon tarafından satılan Lightning kablolarının yüzde 90’ının sahte olduğu gündeme gelmişti.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim