Anlık Bildirim

AMD en fazla büyüyen yarı iletken firması oldu

Yarı iletken sektöründe bu yılın en çok büyüme gösteren firması AMD oldu. MediaTek ve Nvidia gibi firmalar da rekor büyüme gösterdi. Intel ise eksiye düşmeyi başardı. 

AMD rekorları Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizine rağmen pandeminin de etkisiyle artan talep yarı iletken sektörünü coşturdu. İki yıldır yukarı yönlü bir çizgi izleyen yarı iletken sektöründe son 11 yılın en fazla büyümesi gerçekleşti. 

Yarı iletken sektörü rekor kırıyor

Yapılan analizlere göre yarı iletken sektörü bu yıl ortalamada yüzde 23 daha fazla gelir elde edecek. Satış rakamları ise yüzde 20 artacak. Ortalama satış fiyatı ise yüzde 3 artış gösterecek. Son 11 yıldır en yüksek büyüme oranı kaydedildi. 

Sektörün lokomotifi bu yıl AMD oldu ve yüzde 65 oranında gelirlerini arttırdı. 2020 yılına göre firmanın hizmet verdiği TOP 500 listesindeki süper bilgisayar sayısını ikiye katladı. EPYC en fazla kâr elde edilen kısım oldu. 
MediaTek yüzde 60 büyüme ile sektörde ikinci sırada yer aldı. Mobil dünyada liderliğe yükselmesi yanında kablosuz bağlantı yongaları, Nesnelerin İnterneti yongaları, televizyon yongaları ve otomotiv yongaları ile önemli bir büyüme sağladı. 

Nvidia yüzde 54 artışla üçüncü sırada yerini alırken Qualcomm yüzde 51 artışla dördüncü sıraya yerleşti. Ambargolara rağmen Çinli SMIC yüzde 39 büyüme yakalamayı başardı. İlk beş firmanın dördü tasarımcı iken SMIC dökümcü olarak dikkat çekiyor. TSMC ise yüzde 21 büyüyebildi. Intel ve Sony ise herkesin büyüdüğü pazarda eksi değere düşmeyi başardı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim