Anlık Bildirim

MediaTek ve AMD ortak WiFi yonga üretimine başladı

AMD ve MediaTek ortaklığı yeni dönem Ryzen bilgisayarlara kablosuz teknolojiler sunmak için kolları sıvadı. İlk etapta 2 adet WiFi 6E yongası farklı segmentlere doğru yola çıktı. 

AMD RZ600 serisi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz aylarda MediaTek ve AMD’nin kablosuz bağlantı yongaları geliştirmek üzere bir iştirak kuracağı gündeme gelmişti. Yavaş yavaş iki firma ilk kablosuz ürünlerini geliştirmeye başladı. 

AMD RZ600 serisi neler sunacak?

AMD RZ600 bağlantı yongaları Ryzen işlemciler ile birlikte sunulacak dizüstü/masa üstü bilgisayarlarda WiFi 6E üzerinden yüksek kapasiteli bağlantılar sunmayı amaçlıyor. Bağlantı altyapısını ise MediaTek sağlıyor. 

AMD RZ600 serisinde iki farklı bağlantı yongası yer alıyor. MediaTek’in Filogic 330P çipsetini temel alan yongalar performans tarafında biraz farklılaşıyor. Bu da iki farklı segmente hitap edeceğini gösteriyor. 

AMD RZ616 modülü M.2 2230 ve 1236 standartları ile uyumlu. 160MHz frekansına kadar kanal kullanabiliyor ve 2.4Gbps seviyesine kadar veri aktarımı yapabiliyor. AMD RZ608 ise 80MHz kanalını kullanıyor ve gönderim hızı yarı yarıya düşük.

Yeni dönem uyku durumu ve güç yönetimi çözümlerine de destek sunan modüller AMD’nin Intel’e olan bağlılığını azaltacak. Rivet Networks’ü satın alan Intel bu alanda oldukça büyük bir hakimiyete sahip. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim