Anlık Bildirim

Android cihazlar artık çevreden duyulan şüpheli sesleri kullanıcılara bildiriyor

Google, Live Transcribe uygulamasına eklediği yeni özellikler ile duyma güçlüğü çeken kullanıcıların, şüpheli sesleri farketmelerini sağlıyor.

Android cihazlar artık çevreden duyulan şüpheli sesleri kullanıcılara bildiriyor Tam Boyutta Gör

Google, Android platformu için kullanıcıların akıllı telefonlarından bazı rahatsız edici sesler duyduğunda bildirim almalarına olanak tanıyan yeni bir güncelleme yayınladı. İşlev, akıllı telefonun duyduğu herhangi bir konuşmayı otomatik olarak metne çeviren Live Transcribe uygulamasına yeni özellikler eklenerek uygulanacak.

30'dan fazla sesi tanıyor

Live Transcribe artık duman ve yangın alarmları, sirenler, ağlama, kapı zili, köpek havlaması, akan su, kapı çalınması gibi daha geniş bir ses yelpazesini tanıyabiliyor. Cihaz bu seslerden birini algıladığında, sistem yanıp sönen bir flaş ve titreşimle birlikte bir bildirim görüntüleyerek işitme zorluğu çeken kullanıcıyı uyarıyor. Ek olarak Zaman Çizelgesi özelliği de kullanıcıların son birkaç saat içinde akıllı telefon tarafından tespit edilen şüpheli sesleri görüntülemesine olanak tanıyor.

Android cihazlar artık çevreden duyulan şüpheli sesleri kullanıcılara bildiriyor Tam Boyutta Gör

Uygulamanın ayrıca, kullanıcıya sesin ne kadar süreyle çalındığını söyleyerek, ne gibi bir olayın gerçekleştiğinin anlaşılmasını da kolaylaştırdığını da belirtelim. Ortam sesi bildirim özelliğinin makine öğrenimini kullandığı açıklanırken, tüm veriler yalnızca cihazda işlendiği ve Google'ın sunucularına iletilmediğine dikkat çekilmiş. Şirkete göre Live Transcribe, 30'dan fazla durumu tanıyabiliyor ve bu özellik Wear OS giyilebilir cihazlarda da çalışıyor. Yeni özelliğin sadece duyma zorluğu çeken kullanıcılara değil, o sırada kulaklık takan kullanıcılara yönelik geliştirildiğini de belirtmemiz gerek.

Canlı Altyazı ve Bildirim Canlı Altyazı ve Bildirim Canlı Altyazı ve Bildirim Canlı Altyazı ve Bildirim Research at Google Haberleşme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim